Afbeelding
Kees van den Heuvel

Veensche Boys doet zichzelf tekort

20 oktober 2019 om 10:40 Voetbal

NIJKERK  Voorafgaand aan het treffen tegen koploper Unicum klonk een gelijkspel als uitslag vrij goed. Na afloop was er vooral teleurstelling, want Veensche Boys had zaterdag tegen Unicum moeten winnen in plaats van de 1-1.

Vanaf het eerste fluitsignaal was de thuisploeg in Nijkerkerveen de heersende ploeg en na diverse kansen volgde een strafschop na zeven minuten en een rode kaart Arthur van der Veen. Nico van den Brom wist het buitenkansje niet te verzilveren, maar het bleek uitstel van executie. Met een man meer hield Veensche Boys de koploper onder druk en na een half uur volgde de beloning via een treffer van Tom van Donselaar. Unicum had tot zaterdag nog geen punt verspeeld, maar kwam er eigenlijk niet aan te pas.

Het grootste verwijt wat de spelers van Veensche Boys waarschijnlijk krijgen te verwerken, is dat ze verzuimden het overwicht in doelpunten uit te drukken. En zelf met een man meer blijft het spannend bij slechts 1-0, zeker toen Unicum in  het laatste kwartier met lange ballen iets probeerde te forceren .Tot grote schrik van vele aanwezigen lukte dat ook nog. De officiele speeltijd was (nagenoeg) verstreken toen Quincy van der Leuv de bal ontving en de 1-1 aantekende. Dat Unicum juichend het veld verliet en Veensche Boys diep teleurgesteld, zegt genoeg over de verhoudingen in het onderlinge duel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie