BDUmedia

NSC wint ook in Volendam

7 september 2019 om 21:29 Voetbal

NIJKERK NSC heeft de goede start van de competitie van vorige week een uitstekend vervolg gegeven. De uitwedstrijd bij RKAV Volendam werd met maar liefst 1-4 gewonnen en daarmee staat NSC 'gewoon' bovenaan in de hoofdklasse.

De start in Volendam was meteen goed van de Nijkerkers, die na tien minuten de leiding namen via een mooi schot in de kruising van Yordi Grovenstein: 0-1. Voor de thuisploeg was dat het moment om meer druk te zetten en dat leidde tot enkele gevaarlijke situaties. Spits Nick Tol zorgde vervolgens voor de gelijkmaker na een half uur. Volendam bleef wat beter, maar het meeste gevaar kwam van NSC in de persoon van Mark Fennebeumer.

Na rust nam NSC het heft in handen en al na vijf minuten leidde dit tot een vrije trap. Zo'n kans is altijd goed besteed aan Yannick Cornelisz, die feilloos inschoot: 1-2. Volendam nam hierna veel risico  en NSC had het even moeilijk, maar profiteerde via invaller El Bennay prima van de extra ruimte: 1-3. Het duel was daarna nog niet beslist, maar NSC gaf weinig weg. Toen Grovenstein een penalty kreeg, was het Corneslisz die de 1-4 eindstand aantekende. Een winstpartij die voor NSC betekent dat ze de competitie uitstekend zijn begonnen.