Erik Speelziek is duidelijk teleurgesteld na het optreden van zijn ploeg van zaterdag tegen Hercules
Erik Speelziek is duidelijk teleurgesteld na het optreden van zijn ploeg van zaterdag tegen Hercules Aalt Guliker

Sparta Nijkerk haakt af

15 april 2024 om 00:55 Voetbal

NIJKERK Het seizoen (b)lijkt voor Sparta Nijkerk uit te gaan als een nachtkaars. Twee weken geleden leek de ploeg nog volop in de race om het kampioenschap én/of een periodetitel. De nederlaag van vorige week bij Genemuiden was al een teleurstelling en zaterdag kwam daar de volgende achteraan. Tegen naaste concurrent om de periodetitel Hercules werd op eigen veld met 2-5 verloren. Het is nog niet gedaan met de promotiekansen, maar de Nijkerkers lijken wel erg wisselvallig om echt vertrouwen te hebben in een goede afloop.

door Rob Schoon

Het duel was slechts een kwartier oud en weinig verheffend, toen Tim Peters het duel namens de gasten uit Utrecht openbrak: 0-1. Waar Sparta Nijkerk twee weken geleden nog voetballes gaf aan koploper RKAV Volendam, liep het zaterdag niet. De 0-2 na een half uur van opnieuw Peters was (bijna) een logisch gevolg. Het leek een stroeve middag te worden, maar Jerry Geurtsen gaf de Nijkerkse aanhang nog wel hoop voor de tweede helft door de 1-2 aan te tekenen.

VIERDE TREFFER

De tweede helft begonnen de Spartanen met de beste bedoelingen en werd volop de aanval gezocht. Binnen tien minuten betekende een messcherpe counter echter de 1-3 door Jordi Paulina. Sparta Nijkerk was niet bij machte om Hercules echt pijn te doen en een kwartier voor tijd zorgde Peters voor de 1-4. Mark van der Weijden pakte nog wel even zijn bijna traditionele doelpunt mee voor de 2-4, maar Tim Peters was de gevierde man zaterdag. De aanvaller van Hercules, eerder dit seizoen ook al opvallend in de KNVB beker, scoorde zijn vierde treffer van de middag en bracht daarmee de eindstand op 2-5.

Omdat ook Genemuiden (0-0 bij Staphorst) en IJsselmeervogels (0-4 tegen HSC’21) punten verspeelden, blijft de tweede plaats enigszins in beeld voor de Spartanen. Of dat te bereiken is én of dat recht op nacompetitie geeft, is echter een vraag. De grootste vraag blijft of Sparta Nijkerk de laatste duels weer de glans van weleer kan krijgen en een mooi einde van het seizoen op de mat kan leggen.

Afbeelding
Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie