Afbeelding
Sparta Nijkerk

Winst voor Sparta Nijkerk bij VVSB

24 maart 2024 om 10:38 Voetbal

NIJKERK Het uitsyndroom van Sparta Nijkerk, waar ze in het begin van de competitie last van leken te hebben, is verdwenen. Sparta Nijkerk speelde zaterdag in Noordwijkerhout een prima wedstrijd bij VVSB. Niet alleen het spel was goed, maar de 2-5 gaf net zo’n goed gevoel.

door Rob Schoon

Omdat Sparta Nijkerk deze competitie nog wel eens wisselvallig kan spelen of presteren, is het elke week afwachten hoe het gaat. Wederom vergezeld door een grote groep supporters schoten de Spartanen in Noordwijkerhout uit de startblokken. Mark van der Weijden had al wat mogelijkheden gehad, voordat hij na ongeveer acht minuten de 0-1 aantekende. Helaas voor de Nijkerkers liet VVSB het er niet bij zitten en binnen enkele minuten zorgde Gyliano van Velen voor de 1-1. De gastheren drongen even serieus aan, maar de defensie van VVSB bleek de zwakste schakel. Mike Ahrens profiteerde met de 1-2. Voor de thee werd het zelfs nog 1-3 (Van der Weijden) en 1-4 (Tyrone Fonville). Een ruststand met tevredenheid.

VVSB probeerde de opgelopen schade na de rust goed te maken, maar de Spartanen bleven de wedstrijd controleren. Halverwege de tweede helft maakte Mark van der Weijden aan alle onzekerheid, voor zover die er was, een eind met een harde knal: 1-5. In de slotfase zorgde Ricardo Kuijvenhoven voor de 2-5 eindstand. Een prima resultaat voor Sparta Nijkerk, waarmee ze mee blijven doen in de top van de derde divisie.