Afbeelding
Arjen Gerritsma

Sparta Nijkerk haalt uit in Heemskerk

26 februari 2024 om 00:35 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk en uitwedstrijden is geen ideale combinatie dit seizoen. Daar was zaterdag echter heel erg weinig van te merken, want de Spartanen behaalden in Heemskerk een ruime 0-7 overwinning bij ODIN’59. 

Waar ODIN’59 in eerdere seizoenen veelal in of rond de top van de derde divisie was te vinden én vaak een geduchte tegenstander van Sparta Nijkerk was, kennen ze een zeer moeizaam seizoen. Dat bleek zaterdag ook, al waren ze in het eerste kwartier dichtbij een voorsprong. De bal ketste echter tegen de paal en daarna nam Sparta Nijkerk het heft stevig in handen. Na wat gemiste kansen was et Tyrone Fonville die halverwege de eerste helft score opende. De Nijkerkers kregen daarna voldoende kansen om de score te verhogen. Omar el Ghazouani zorgde daarna voor de 0-2, waarna Jesse Buitenhuis nog voor rust de score naar 0-4 tilde met twee treffers.

Een zeer comfortabele ruststand en daarmee was de noodzaak tot scoren in de tweede helft even weg. Het duel werd gecontroleerd door de Nijkerkers en ODIN’59 liet eigenlijk vooral zien dat de lage klassering geen toeval is. Toen de Spartanen in het laatste kwartier weer echt aanzetten, werd de stand snel verhoogd. El Ghazouani maakte zijn tweede voor de 0-5, waarna Mike Ahrens de 0-6 aantekende. Het slotakkoord was voor Mark van der Weijden die een strafschop benutte voor de 0-7 eindstand. Deze werd toegekend na een overtreding op El Ghazouani. De ruime overwinning zal de Nijkerkers in ieder geval vertrouwen geven dat een uitwedstrijd ook gewoon gewonnen kan worden. Goed om mee te nemen naar komende zaterdag als de Spartanen op bezoek gaan bij HSC’21

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie