Afbeelding

NSC moet vooral hopen

15 april 2024 om 00:36 Voetbal

NIJKERK De kans dat NSC zich handhaaft in de eerste klasse wordt met de week kleiner. Zaterdag gingen de Nijkerkers met 4-2 onderuit bij sc Bemmel. Met nog vijf duels te spelen moet NSC een achterstand van vier punten inlopen om nog kans op handhaving te houden via de nacompetitie.

door Rob Schoon

‘Hoop doet leven’ is een bekende uitspraak en deze geldt inmiddels toch voor NSC. De blauwgelen krijgen het maar niet voor elkaar om dit seizoen uit de degradatieproblemen te komen. Tegen Bemmel, ook een ploeg in de gevarenzone, zou er toch een kans moeten zijn, werd vooraf gedacht. Het liep helaas anders. Bemmel nam halverwege de eerste helft een 1-0 voorsprong door een benutte strafschop. En daarmee was het leed nog niet geleden. De 2-0 gaf al een moeilijkere opdracht, zeker omdat NSC met tien man door moest nadat Kevin van Essen een tweede gele kaart ontving.

Jurre van den Brom liet echter zien dat hij een toegevoegde waarde is voor NSC en hij gaf zijn ploeg weer wat hoop met de 2-1. Het bleek niet voldoende want de thuisploeg liep uit naar 4-1 en daarmee was het duel beslist. Van den Brom gaf zijn invalbeurt toch nog een kleine glans door met zijn tweede treffer de 4-2 eindstand te noteren. 

HOOP

Hoewel de hoop nog leeft, is het de vraag of het realistisch is dat NSC het nog gaat halen. Met nog vijf duels te spelen, waarvan vier tegen ploegen uit de top zes, is het risico helaas groot dat de hoop een uitgestelde teleurstelling blijkt. Zaterdag in Apeldoorn gaat NSC opnieuw proberen om één van de laatste strohalmen te pakken bij WSV.

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie