Werner Bredemeijer

Spartaanse voetbalvrouwen verzorgen voetbalspektakel in Apeldoorn

14 april 2024 om 12:13 Voetbal

NIJKERK In een enerverende wedstrijd hebben de meiden van Mo17-1 uit Nijkerk en Apeldoorn, de punten gedeeld. Na de volledige speeltijd stond er een 3-3 gelijke stand op het scorebord.

Het was Victoria Boys uit Apeldoorn dat met goed voetbal uit de startblokken schoot. Binnen twintig minuten keken de Spartanen tegen een 3-0 achterstand aan. Hierna herpakten de oranjehemden zich en creëerden een handvol kansen. Zoals wel vaker dit seizoen wisten de Nijkerkers maar moeizaam de bal over de doellijn te krijgen. Het waren dan ook de dames uit Apeldoorn die de leeuwinnen vijf minuten voor rust terug in de wedstrijd hielpen met een eigen doelpunt.

VECHTLUST

In de tweede helft tapte Sparta Nijkerk Mo17-1 uit een ander vaatje. Binnen vijf minuten bracht Mara de spanning terug met een vrije trap. Nadat de Nijkerkse meiden diverse opgelegde kansen misten, werd de vechtlust beloond. Caitlyn noteerde na een uur spelen spelen de gelijkmaker na een goede individuele actie. Vol druk probeerden de oranjehemden nog voor de winst te gaan maar het lukte niet om nog een doelpunt te maken. Na een spectaculaire wedstrijd moesten de nummer 3 en nummer 4 uit de Divisie C tevreden zijn met een gelijkspel.

Zaterdag spelen de meiden van Sparta Nijkerk M017-1 om 15.00 uur op het hoofdveld tegen Orion uit Nijmegen. Een warme uitnodiging aan iedereen uit de regio Nijkerk om vanaf het dakterras van de Ebbenhorst te genieten van meidenvoetbal onder 17 jaar op het hoogste niveau van Nederland.