Het damesteam MO17-1 van Sparta Nijkerk hebben met 0-1 gewonnen tegen koploper.
Het damesteam MO17-1 van Sparta Nijkerk hebben met 0-1 gewonnen tegen koploper. Werner Bredemeijer

Sparta Nijkerk MO17-1 brengt spanning terug in divisie

25 maart 2024 om 11:47 Voetbal

NIJKERK Op het hoogste niveau hebben de meiden van Sparta Nijkerk MO17-1 de spanning teruggebracht, na een terechte 0-1 winst tegen de koploper.

door Werner Bredemeijer

Om 8.00 uur vertrokken de meiden met de bus voor een lange reis naar de kop van Friesland. De tot dan toe ongeslagen koploper Mulier MO17-1 uit Witmarsum was de tegenstander. Met de wind in de rug waren het de Nijkerkers die het Mulier flink lastig maakte.

PENALTY

Caitlyn was een aantal maal gevaarlijk aan de linkerkant. Uit een van haar acties werd ze gehaakt in het strafschopgebied en belandde de bal op de stip. De penalty werd door Rosanne in de 18e minuut onberispelijk binnengeschoten via de binnenkant van de paal. Net als in de thuiswedstrijd hadden de Spartanen in de eerste helft het beste van het spel, maar bleef het slechts bij een 0-1 voorsprong. Wel viel vlak voor rust de keepster van Mulier uit na een ongelukkige landing op haar arm.

TOT HET EINDE AAN TOE SPANNEND

In de tweede helft was het alle hens aan dek voor de Nijkerkers. Met de harde tegenwind, hagel en kou was het keihard werken om de voorsprong vast te houden. Mulier wist weinig uitgespeelde kansen te creëren en probeerden het veelal met afstandsschoten. Echter ook in de tweede helft waren de oranjehemden het gevaarlijkst. Maar omdat de voorsprong niet werd uitgebouwd bleef de wedstrijd tot het einde aan toe spannend. Na 8 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

SPANNING TERUG IN DE DIVISIE

Na de overwinning van de Spartaanse meiden is de spanning terug in de divisie en doen de Nijkerkers volop mee voor de bovenste plaatsen. Over twee weken speelt de MO17-1 van Sparta Nijkerk om 11.30 uur thuis tegen Assen.