Opnieuw volle buit voor Sparta Nijkerk VR1

9 april 2022 om 21:01 Sport Deel je nieuws

In de thuiswedstrijd tegen het Zwolse ZAC VR1 hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk hun 11e overwinning van het seizoen geboekt. Ondanks zeer matig spel werd er met 3-0 gewonnen.

ZAC had afgelopen dinsdag zeer verrassend met 4-0 gewonnen van het op de 2e plaats staande Genemuiden VR1 en Sparta Nijkerk was dus gewaarschuwd dat het best een lastige pot kon worden. Het was dus zaak om scherp aan de wedstrijd te beginnen. En dat gebeurde. Binnen 8 minuten stond er al een 2-0 stand op het scorebord.

De treffer van Leeuwin van de Week Charlotte Bruinekool telde nog niet mee, maar die van Elouise van Ginkel (intikker na corner Mareine Koole) en Ilse van Walsem (voorzet op maat van Jolien van Looijengoed) wel. Een perfecte start dus voor de Spartanen.

Helaas vertaalde deze start zich niet in goed spel. Het was traag en onnauwkeurig. Niet dat er kansen werden weggegeven (behalve een rare boogbal die de lat toucheerde), maar met een beetje meer vernuft had de ruststand wel iets hoger kunnen uitvallen.

In de 2e helft werd het niet veel beter. Er werden van beide kanten veel fouten gemaakt. Ilse van Walsem tilde wel de stand nog naar 3-0 door in de 71e minuut de ZAC keepster te omspelen en Mareine Koole raakte een minuut later met een afstandsschot nog de kruising, maar daar was ook bijna alles mee gezegd. Wel kreeg ZAC nog een (terechte) strafschop in de 78e minuut, maar deze verdween over het doel van Heidi Beerthuijzen, die zodoende voor de 3e wedstrijd op rij de 0 hield.

Tevredenheid over de uitslag, maar kwa spel de minste wedstrijd van het seizoen, daar was iedereen het wel over eens.

De eerstvolgende wedstrijd van de Spartanen is de inhaalwedstrijd uit tegen subtopper HHC Hardenberg VR1, op dinsdagavond 19 april.