Periodekampioen
Periodekampioen Evert Onderdelinden

Sparta Nijkerk VR1 wint eenvoudig met 6-0 en is periodekampioen!

13 maart 2022 om 14:15 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag ontving koploper Sparta Nijkerk VR1 de dames van Bergentheim VR1. De dames voelden zich gesteund door de aanmoedigingen vanuit het aanwezige publiek. De inzet voor de wedstrijd was duidelijk: bij winst was de periodetitel zeker gesteld.

De wedstrijd werd geopend door leeuwin van de week, Lynn van der Hoek (MO13-1), die na een mooie rush voordeed hoe er gescoord moest worden.

Al in de 3e minuut wist Jolien van Looijengoed een prachtige voorzet van Mareine Koole te promoveren tot een doelpunt (1-0). Hierna werd de jacht geopend op een marge van 2 of meer doelpunten, maar Bergentheim hield stand. Een aantal keer redde de keepster van Bergentheim knap, maar Sparta Nijkerk had het vooral aan zichzelf te danken dat goede kansen onbenut bleven. Bergentheim was ondertussen weinig gevaarlijk en beperkte zich tot een drietal schoten op doel, die geen probleem waren voor keepster Heidi Beerthuijzen. Het zou duren tot de 39e minuut dat Ilse van Walsem voor de 2-0 tekende wederom op aangeven van een uitstekend spelende Mareine Koole. Hierna volgde nog een groot aantal schoten op doel, maar de teams gingen rusten met een tussenstand van 2-0.

De opdracht voor de tweede helft was eenvoudig: meer kansen omzetten in doelpunten. In de 50e minuut benutte Ilse van Walsem een penalty nadat Jolien van Looijengoed na een goede actie onreglementair werd neergehaald in de 16 meter (3-0).

In de 65e minuut maakte Eva Stam plaats voor Ruby van Idekkinge, die terugkeerde van een langdurende blessure en op haar vertrouwde positie centraal achterin ging spelen. Elouise van Ginkel kwam er tegelijkertijd in voor Willemieke Stitselaar.

In het laatste kwart van de wedstrijd zette Sparta Nijkerk weer meer druk naar voren. De ruimtes werden groter, omdat Bergentheim moeite had het spel bij te benen. Dit resulteerde in de 70e minuut in een mooi doelpunt van Charlotte van Leeuwen op voorgeven van Nina Veenstra (4-0). De laatste wissel was in de 77e minuut: Mareine Koole ging eruit voor Aniek van Dijk.

In de slotminuten wist Sparta Nijkerk de marge verder uit te bouwen: Jolien van Looijengoed scoorde de 5-0 op aangeven van Elouise van Ginkel, kort gevolgd door een derde doelpunt van Ilse van Walsem in een situatie dat de bal in het 16-metergebied bleef hangen. Natuurlijk had de eindstand gezien het aantal kansen en het overwicht best hoger kunnen zijn, maar het was een ruim voldoende resultaat en genoeg voor de periode titel.