Beresterk Veensche Boys in slotfase onderuit

9 juni 2018 om 20:05 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Het is Veensche Boys niet gegund om de tweede ronde van de nacompetitie te overleven. Tegen eersteklasser Go Ahead Kampen werd zaterdag 9 juni met 2-0 verloren, een eindstand die pas in de slotfase van het duel tot stand kwam. Wilbert Wessels maakte de fortuinlijke goals namens de Kampenaren, terwijl een ijzersterk Veensche Boys onterecht met lege handen huiswaarts keerde.

Emotionele taferelen in de kleedkamer van Veensche Boys. Niemand kon haast geloven hoe het Go Ahead Kampen was gelukt om de ploeg uit Nijkerkerveen te verschalken, terwijl de Veenders de wedstrijd grotendeels domineerden. Go Ahead had veel meer gekregen dan waar het recht op had. Met name in de eerste helft had Veensche Boys de klus moeten klaren. Toen speelde het team van hoofdcoach Richard van Vliet magistraal en werden de Kampenaren helemaal overlopen. Alleen het rendement was iets minder. De voorhoede van Veensche Boys kon nauwelijks in stelling worden gebracht, of de bal belandde in de handen van Go Ahead-keeper Tim Noordman. Het leek wel of mijn jongens stroop onder hun schoenen hadden hangen, aldus Go Aheadtrainer Henk Nieuwenhuis na afloop. Gaandeweg in de tweede helft kwamen de Kampenaren meer in hun spel. Kevin Hols en Gerard Kroonenberg verlieten het veld na een pijnlijke botsing. De geelrode brigade rook kansen en drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd ging de bal er alsnog in. Wilbert Wessels die als spits onzichtbaar was in de wedstrijd wurmde zich langs Alwin van Domselaar en schoot de bal diagonaal in langs Wessel Kroon. Er was nauwelijks afgetrapt voor het vervolg van de wedstrijd en dezelfde Wessels maakte in de blessuretijd ook de 2-0. Einde oefening voor Veensche Boys dat volgend seizoen opnieuw in de tweede klasse speelt.