Sparta Nijkerk eindigt met winst

27 mei 2018 om 00:08 Sport/sport

NIJKERK Een nogal tegenvallend seizoen werd zaterdag door Sparta Nijkerk afgesloten met een winstpartij. CSV Apeldoorn werd met 1-3 verslagen, wat betekent dat de Nijkerkers in de Hoofdklasse B eindigden op de elfde plaats.

Beide ploegen hadden niets meer te winnen of verliezen, maar de Spartanen wilden er in de beginfase nog het beste van maken. Er volgden enkele kansen, maar doelman Patrick Jansen verkeerde in goede vorm. Na een half uur was ook hij echter kansloos toen Donny van der Wal een vrije trap goed inschoot: 0-1. CSV Apeldoorn vocht zich terug, maar ook de Nijkerkse doelman Dani Centen deed zijn werk naar behoren.

De tweede helft was minder qua spel, maar het werd wel weer spannend toen Joost Krijns de 1-1 aantekende. Sparta Nijkerk zette daarna weer aan en Frank Heus wist nu wel zijn kansjes te benutten. Met twee treffers zorgde hij ervoor dat Sparta Nijkerk met 1-3 won bij CSV Apeldoorn. In de slotfase konden zo de jeugdspelers Stan Onland en Rik Doppenberg hun minuten meepakken. Voor Onland betekende dit zijn debuut, uitgerekend op het veld waar zijn vader jaren geleden afscheid nam. Een wedstrijd overigens waar Spartanen, ook Sven Onland, niet graag aan herinnerd worden.

Winnen in Apeldoorn is geen gewoonte voor Sparta Nijkerk dus de 1-3 was een prima resultaat na een teleurstellend, bewogen en grijs seizoen. Volgend seizoen zullen de Nijkerkers het vanzelfsprekend beter willen doen, waar ze al binnen enkele weken beginnen met de eerste training onder de komende hoofdtrainer Eric Speelziek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie