Flevo verliest in Wageningen

10 april 2018 om 12:18 Sport/sport Deel je nieuws

Het eerste team van Flevo mocht op zaterdag 7 april in de avond uit spelen tegen in Wageningen teen de Rijn. De Rijn staat 5 plekken boven Flevo. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd er met 10-10 gelijk gespeeld

De wedstrijd werd geopend door Jelmer Kooy die na 15 seconden de 0-1 erin schoot. Aan het eind van de eerste minuut schoot Ruben van den Bor er nog een bal in en Flevo begon de wedstrijd met 0-2 voorsprong. Hierna kwam de Rijn terug naar 1-2. Mark Stolk schoot vervolgens een vrije bal buiten de 5 meter erin, 1-3. Hierna herpakte de thuisploeg zich en de Rijn kwam sterk terug tot een 5-3 voorsprong. De eerste periode werd afgesloten door Mark Stolk die de 5-4 er in schoot.

De tweede periode werd geopend door de thuisploeg die de 6-4 scoorde. Daarna schoot Wouter Haandrikman er een bal in, 6-5. De Rijn behield de voorsprong van 2 doelpunten en het stond 7-5. Maar Mark Stolk zorgde ervoor dat de voorsprong niet te groot werd, 7-6. De Rijn liep aan het einde van deze periode verder uit naar 9-6. Wat wel opviel was dat de scheidsrechters ongeveer ieder overtreding van de thuisploeg bestrafte met een vrije bal, maar een overtreding van Flevo bijna altijd bestrafte met het wegsturen van een Nijkerkse speler.

Aan het begin van de derde periode ging de thuisploeg door met scoren en liep daardoor verder uit. Flevo kan de aansluiting houden door 2 goals van Mark Stolk (11-08). De Rijn kon in de laatste seconden van deze wedstrijd verder uitlopen door het opnieuw benutten van een man-meer situatie, ruststand 12-8.

In de laatste periode liep de Rijn verder uit naar 14-09. Flevo veroorzaakte een strafworp, en deze werd onhoudbaar ingeschoten. Daarna werd een fout in de Nijkerkse verdediging afgestraft met een goal. Opnieuw was het de topscoorder van Flevo, Mark Stolk die kon scoren. De wedstrijd werd door de Rijn afgesloten door opnieuw het benutten van een man-meer situatie, eindstand 17-9 in het voordeel van de Rijn.

Op zaterdag 14 april speelt het Flevo thuis haar laatste competitie wedstrijd in Bad Bloemendal tegen de nummer 3 in het klassement, de Dolfijn uit Amsterdam.

Doelpunten Flevo:  Mark Stolk 6, Jelmer Kooy, Ruben van den Bor en Wouter Haandrikman 1.

Man meer de Rijn: 6 uit 9 benut - Man meer Flevo:  2 uit 4 benut.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie