SDS Voorthuizen snoept puntje van Surf Heren 1 af.

Sport/sport Deel je nieuws

HOEVELAKEN – De atleten van het Surf Mannencorps hebben afgelopen zaterdag weer goede zaken gedaan door SDS uit Voorthuizen met 3-1 te pijnigen. Eenvoudig was het niet: Het had ook maar zo in 2-2 kunnen eindigen.

Het Surfteam bestaat inmiddels uit 14 strijdbare mannen. Dat is best veel en heeft als grote voordeel dat Coach Nijenbrinks eindeloos kan variëren in de opstelling. Dat is tevens ook een flink nadeel, aangezien er bijna elke wedstrijd wel zes andere namen in de basis staat. ‘Op elkaar ingespeeld raken’ kost dan wel een seizoennetje.

Zaterdag stonden voor het eerst sinds lange tijd Van der Stelt en Gijsen weer in de basis. Aangevuld door Stellingwerf, Piekema, Kas, Van de Brug en libero De Gans. Op papier was dit niet de opstelling met de meeste aanvalskracht. En dat werd al snel duidelijk doordat SDS prima mee kon komen met het noeste werk-volleybal van Surf. De hele set ging gelijk op, tot bij een stand van 24-24 Stellingwerf zijn vingers ernstig blesseerde. Hij schreeuwde om een wissel, maar gelegenheidscoach Meijer had niet gelijk door dat Stellingwerf zélf gewisseld wilde worden, dus deed hij niks. Stellingwerf speelde nog knap verder met één hand, maar SDS strafte dit misverstand genadeloos af door te winnen met 27-25.

Geen paniek. Meijer mocht zijn wisselblunder goed maken door zelf Stellingwerf te vervangen. Mede doordat de soepele Gijsen en de onverschrokken Van der Stelt hun draai begonnen te vinden, werd deze set een zogenaamde ‘walk-over’ voor Surf met 25-9.

De derde set kwamen Middelkamp, Van Hamersveld, Renia en De Vries binnen de gele lijnen. Er stond dus een compleet ander team in het veld dan in de eerste set (op libero De Gans na)! De lezer zal begrijpen dat dat wel weer de nodige afstemmingsmomenten vroeg, maar eigenlijk was de setwinst geen moment in gevaar. Al doet de stand van 27-25 anders vermoeden. Helaas werkte de schouder van Middelkamp niet echt mee door na twee aanvallen al in puin te zijn geslagen, dus hij kon weer plaats nemen op de bank.

In de vierde set geloofde SDS het wel. Veel energie was gestoken in de eerste drie sets en het vermoeide SDS keek tegen 6 topfitte Surfmannen aan. Voordeel van zo’n brede selectie! Op halve kracht timmerde Surf zich naar een 25-15 overwinning.

Volgende wedstrijd is 6 april om 19:00 tegen de hekkensluiter Harderwijk. Dat zal een ouderwets potje volleyballes worden is de verwachting!

Gijsen aait de bal over het net
Van de Brug wijst de weg
Service
advertentie