Afbeelding
Aalt Guliker

Derby winst belangrijk voor zelfvertrouwen tweede seizoenshelft

23 januari 2019 om 13:54 Sport/sport

HOEVELAKEN Het was negen jaar geleden dat sc Hoevelaken de derby tegen Terschuurse Boys winnend afsloot. Zaterdag eindigde die negatieve reeks, want de roodwitten wonnen het duel met 2-1.

Rob Schoon

,,Het winnen van de derby tegen Terschuurse Boys is altijd leuk, maar in ons geval ook heel erg belangrijk", aldus Robin Elverding. ,,Erg belangrijk, want we moeten snel weg bij die onderste plaatsen waar we waren beland."

SCOREND DEBUUT Voor Elverding was het pas zijn eerste derby, maar wel een debuut met een gouden randje. ,,Dat zeker, want ik scoor niet vaak en nu kon ik koppend de 1-0 aantekenen. Dat is toch extra bijzonder en zeker omdat ik erg uitkeek naar deze derby."

Lang kon Hoevelaken niet genieten van de voorsprong, want ineens verscheen Tomas Vaarkamp alleen voor doelman Sjoerd Kloppenburg en hij faalde niet: 1-1. De opwindende openingsfase kreeg geen vervolg. Op het kunstgrasveld van Hoevelaken werd het voetbal steeds minder goed. Terschuurse Boys speelde zelfs makkelijker, waar het initiatief van Hoevelaken werd verwacht.

LANGE BALLEN Dat was ook Elverding opgevallen. ,,Voetballend was het lange tijd beneden elk niveau, want beide ploegen hanteerden veelal de lange bal naar voren. Dat leverde wel veel strijd op, maar weinig goed lopende aanvallen. Tja, je ziet dat toch vaker in derby's, ondanks dat we best wilden."

Het noodlot leek in de slotfase alsnog voor Hoevelaken toe te slaan. Ewoud van de Brug hield zijn tegenstander iets teveel vast en een strafschop volgde. Sjoerd Kloppenburg hielp zijn gewaardeerde verdediger echter door de inzet van Rob Porte te keren. De vreugde aan Hoevelakense zijde werd nog groter toen Michel van de Bunt even later de 2-1 inkopte.

GOED GEVOEL De overwinning van Hoevelaken kwam niet echt meer in gevaar ondanks vele minuten blessuretijd. ,,Een geweldig gevoel deze overwinning. Het resultaat telt, laat dat duidelijk zijn. Na een goed trainingskamp op Ameland, waar we veel afspraken hebben gemaakt, is dit een goede opsteker. Nu doorpakken en omhoog klimmen. Dat is nu belangrijker dan het veldspel, al willen we altijd beter voetballen."

De slechte eerste seizoenshelft is Elverding echter nog niet vergeten. ,,Het is duidelijk dat we veel last hebben gehad voor de winter. Enkele spelers gestopt, anderen geblesseerd en we hadden moeite met scoren. Dan beland je vanzelf in de onderste regionen als je ook nog te makkelijk doelpunten tegen krijgt."

Het winnen van de derby geeft het Hoevelaken wellicht het zelfvertrouwen wat nodig is voor het vervolg van de competitie. ,,Zaterdag moeten we naar Teuge en dat wordt weer lastig. We willen echter omhoog, dus zullen we dit lastige uitduel ook winnend af moeten sluiten."

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie