,,Ook de jachtruiters vinden het fantastisch om naar Hoevelaken te komen.
,,Ook de jachtruiters vinden het fantastisch om naar Hoevelaken te komen." Gerrit Steen

Slipjacht start dit jaar op Van Aalstplein

25 januari 2019 om 10:47 Sport/sport

HOEVELAKEN Als de weersomstandigheden het toelaten zal op zaterdag 26 januari de jaarlijkse Slipjacht Hoevelaken plaatsvinden. In de afgelopen jaren vond het officiële welkom plaats op het terrein van de Rabo Vastgoed Groep, maar dit gebied is afgezet vanwege sloop- en bouwwerkzaamheden. Dit jaar zullen de ruiters en honden rond 13.00 uur van Pannenkoekbakkerij De Gillende Keukenmeid naar het Van Aalstplein lopen, waar ze officieel welkom geheten zullen worden.

Gerrit Steen

Patricia de Vaan, secretaris van het Slipjachtcomité: ,,Het is al weer de 40ste keer dat we deze jacht organiseren. En nog altijd met veel succes. Er is geen jacht in Nederland die zo veel mensen op de been brengt, compleet met sherrystop. Al die mensen die op de fiets of met de auto de jacht volgen, dat enthousiasme is nergens zo groot als in Hoevelaken."

TOPJACHT ,,Ook de jachtruiters vinden het fantastisch om naar Hoevelaken te komen, het is een evenement waar zij ook echt naar uitkijken", vervolgt Patricia. ,,Afgelopen zaterdag hebben de sliptrekkers onder aanvoering van de nieuwe voorzitter Gert Davelaar het terrein bekeken om te zien wat de mogelijkheden zijn om er een topjacht van te maken. Het is van belang dat iedereen kan genieten van de prachtige natuur rondom Hoevelaken, Leusden, Achterveld, Barneveld en Amersfoort. Het enthousiasme van de organisatie is onveranderd groot, ondanks de crisis hebben de sponsors ons niet in de steek gelaten."

KERRY BEAGLES ,,Tijdens dit prachtige schouwspel zullen ruiters in rode jassen achter een meute Ierse Kerry Beagles rijden die over de landerijen rond Hoevelaken het kunstmatige spoor van de vos volgen. De vele landeigenaren hebben ook dit jaar weer hun toestemming gegeven om de honden en de ruiters over hun grond te laten jagen. De grote groep enthousiaste medewerkers treft deze week de laatste voorbereidingen, zodat er zaterdag weer een prachtig schouwspel te zien is."

FIETS De slipjacht kan het beste per fiets gevolgd worden. Er is zaterdag een routebeschrijving af te halen bij Pannenkoekbakkerij De Gillende Keukenmeid of belangstellenden kunnen zich daar tussen 12.00 en 12.30 uur aanmelden en meefietsen met een gids die hen naar de beste kijkplaatsen brengt. Patricia de Vaan: ,,Bij veel regen komen er aanpassingen in het parcours. Bij vorst (harde bodem) en sneeuw gaat het evenement niet door. Het is verstandig om hiervoor de website en de Facebookpagina in de gaten te houden. Voor informatie: 06-23769164."

PROGRAMMA 12.30 uur: Opzadelen paarden bij Gillende Keukenmeid; 13.00 uur: Vertrek fietsers naar Van Aalstplein; 13:05 uur: Vertrek ruiters naar Van Aalstplein; 13:15 uur: Presentatie meute Van Aalstplein; 13:30 uur: Start 1e run Koedijkerweg; 14:05 uur: Start 2e run Emelaarseweg; 14:30 uur Sherrystop "Groot Westenveld"; 15:15 uur: Start 3e run boerderij Overbeek Terschuur; 15:45 uur: Einde 3e run met kill bij familie Van der Gugten (kruising Klaarwater - Platanenstraat – Oosterdorpstraat); 16:00 uur Afterhunt in De Foep.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie