Realistisch Hoevelaken speelt gelijk

15 december 2018 om 22:05 Sport/sport

HOEVELAKEN De toch tegenvallende resultaten in de competitie deed Hoevelaken besluiten om zaterdag een andere spelwijze te kiezen. Niet ultradefensief, maar wel wat meer zekerheid, wat ervoor zorgde dat Batavia'90 moeilijk in zijn spel kwam. Het leverde Hoevelaken een 1-1 gelijkspel, waar de pech was dat de gelijkmaker in de slotfase tot stand kwam.

Batavia'90 beschikt over een makkelijker voetballende ploeg en dus moest Hoevelaken het vooral hebben van de strijd en de organisatie. Dat was volop aanwezig en dus hield Hoevelaken de gasten buiten de zestien. Op slag van rust zat het zelfs een keer mee, want na een afgeslagen aanval scoorde Pascal de Jong ineens de 1-0. Een mooie opsteker net voor rust.

Batavia'90 was echter niet van plan om de punten in Hoevelaken achter te laten en zette in de tweede helft alles op alles, Hoevelaken moest vooral verdedigen en tegenhouden, maar ze deden dat lange tijd naar behoren. Uitgerekend een van richting veranderd schot van Joy Schoonhoven zorgde ervoor dat Sjoerd Kloppenburg kansloos was. De 1-1 was voor Batavia'90 nog niet genoeg, maar sc Hoevelaken liet de gasten niet verder komen en hielden een punt in Hoevelaken.

Het is nu tijd om even uit te rusten en/of verder te bouwen aan een team dat de weg naar boven gaat vinden. Op 19 januari staat dan meteen de kraker tegen Terschuurse Boys op het programma. Een mooie, maar vooral ook belangrijke start van 2019 voor beide ploegen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie