Matige start breekt Veensche Boys op

17 november 2018 om 23:17 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Voorafgaand aan het duel tegen Waterwijk was de opgave voor Veensche Boys duidelijk. Winnen en daarna kijken wat Delta Sports'95 heeft gedaan. De eerste opdracht mislukte al, want Veensche Boys speelde 2-2 in Almere en daarmee was de kans op de eerste periodetitel verkeken.

Het venijn zat hem in de kop in Almere, want Veensche Boys startte zwak en binnen tien minuten keken ze tegen een 2-0 achterstand aan. Matig optreden van de defensie en doelman Kroon zorgden ervoor dat de Boys volop aan de bak moesten. Ze waren wakker geschud en het spel werd beter, maar de kansen werden nog niet benut. Pas enkele minuten voor de pauze kwamen de Veenders dichterbij door een treffer van Nico van den Brom.

De 2-1 ruststand gaf voldoende perspectief om er in de tweede helft een winstpartij van te maken.Gesteund door een snelle 2-2 van Stefan Fredriksen ging Veensche Boys fanatiek op zoek, maar verder dan afgekeurde treffers (buitenspel) kwam de ploeg niet. Doelman Kroon behoedde op zij beurt zijn ploeg weer voor een achterstand met enkele goede reddingen. De 2-2 aan het einde was toch teleurstellend voor Veensche Boys, omdat de periodetitel daarmee naar Delta Sports'95 ging. Voor Veensche Boys resteert de les dat ze vanaf het begin scherp moeten beginnen om bij te blijven in de titelrace.