Afbeelding
Monieke de Greef

Geslaagd marathonavontuur voor Nijkerkse hardloopgroep 2BFit

16 april 2024 om 16:53 Sport

NIJKERK Alle Nijkerkse lopers van 2BFit die aan de start stonden van de Rotterdamse marathon, kwamen zondag 14 april heelhuids over de finish. Op de dag erna, die ‘Medal Monday’ genoemd wordt, lieten zij vol trots hun medailles aan elkaar en mensen om hen heen zien. Makkelijk was het voor geen van alle 22 atleten, maar dat geeft die medaille juist extra glans.

Nadat Lee Towers voor de laatste keer live “You’ll never walk alone” gezongen had en er een minuut stilte was gehouden voor de eerder dit jaar bij een verkeersongeval omgekomen wereldrecordhouder Kelvin Kiptum, gingen 17.000 marathonlopers van start. Gedragen door de support van het massaal toegestroomde publiek overal langs het parcours, legden zij de 42,195 kilometer af in wisselende tijden. De 2BFitters hadden daar iets meer tijd voor nodig dan winnaars Abdi Nageeye (2:04:45) en Ashete Bekere (2:19:27), maar niettemin zetten ook de Nijkerkers prachtige resultaten neer.

EEN TEAM, EEN TAAK

Meer dan genoeg redenen om vol trots terug te kijken op hun avontuur dus, vindt ook 2BFit-coach Arjan Mulder: ,,Eén team, één taak: nooit opgeven! Met dat doel zijn we met al deze klasbakken naar Rotterdam gekomen en het is fantastisch dat we het allemaal hebben kunnen waarmaken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie