Afbeelding
Arjen Gerritsma/Graphic Sound

Strijd om de torenbokaal barst weer los

18 februari 2020 om 10:30 Overig

NIJKERK Manege Luxool presenteert van woensdag 26 tot en met zaterdag 29 februari weer vier dagen springsport. Deze 39ste editie van de Jumping Indoor Nijkerk heeft bovendien een feestelijk tintje. Rijvereniging de Neudeuiters, organisator van dit evenement, viert zijn 90ste verjaardag.

Al in december vorig jaar is een groep fanatieke Neuderuiters gestart met de organisatie. Er worden weer betrokken partijen voorgesteld middels de Spotlight reeks op Facebook, het programma wordt samengesteld en sponsoren benaderd. Daarnaast moet de rijhal en het terras ook weer netjes aangekleed worden, met dit jaar nieuwe hindernissen in het parcours.

Vanuit het hele land reizen springruiters af naar Nijkerk om deel te nemen aan dit concours. Vooral de vrijdag- en zaterdagavond trekken ieder jaar veel publiek. Tijdens deze avonden wordt er in de finales gestreden om de felbegeerde torenbokaal en bijbehorende prijzen. Op vrijdagavond springen de ruiters over hindernissen van wel 1,40 meter. Deze klasse wordt mede mogelijk gemaakt door DecoCenter Woonwinkels, die dit jaar voor de 25ste keer hoofdsponsor zijn van dit evenement. 

Ook voor de niet-paardenliefhebbers is er veel te beleven. Beide avonden verzorgt de Nijkerkse zanger Frans Kas tussen de rubrieken door de muziek, presentatie en live optredens. Kas is onder andere bekend als jurylid bij het programma 'All Together Now' op RTL4. Wanneer alle ruiters hebben laten zien wat zij kunnen en de prijzen zijn uitgereikt, is er op de zaterdag aansluitend een feest om de Jumping Indoor Nijkerk af te sluiten. Daarnaast is er op de zaterdagavond nog de trekking van de loterij, met dit jaar als hoofdprijs twee overnachtingen voor twee personen bij een hotel naar keuze. Deze hoofdprijs wordt aangeboden door De Neuderuiters, ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum.

Meer informatie over de wedstrijdtijden en het programma op www.neuderuiters.nl/jumping-indoor-nijkerk. De toegang van dit evenement is gratis voor bezoekers.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie