NCC Nijkerk laat iedereen zelf eens ervaren wat het is om over een BMX-baan vanaf de startheuvel over bulten en door bochten te fietsen.
NCC Nijkerk laat iedereen zelf eens ervaren wat het is om over een BMX-baan vanaf de startheuvel over bulten en door bochten te fietsen. Jessica Geurtsen

Dit is er de komende week te doen in de regio

5 februari 2020 om 13:31 Activiteiten

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

6 februari 2020

Nijkerk

Inloophuis Kruiskerk
9:30 Venestraat 44

Iedereen is welkom in het Inloophuis van de Kruiskerk. Geïnteresseerden kunnen op elk tijdstip binnen komen om andere mensen te ontmoeten onder genot van een kopje koffie, thee of een glaasje frisdrank. Wat is er toe doen: wandelen, praten, spelletjes, koersbal, handwerken. Extra activiteit: bingo. Om 11.45 uur is er een lunch. Informatie: inloophuis.donderdag@kruiskerknijkerk.nl.

Hoe houd ik mijn hersenen gezond?
19:30 Frieswijkstraat 99

Hersenen zijn belangrijk bij alles wat we doen. Veel mensen krijgen gedurende hun leven te maken met een hersenaandoening. Gelukkig is er ook goed nieuws. Iemand kan zelf veel doen om hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Zoals voldoende slaap, regelmatig bewegen en een gezonde voeding. Deze lezing geeft concrete tips om hersenen gezond te houden.

7 februari 2020

Nijkerk

Vrouwenevent in de Fontein (foto)
20:00 ds. Kuypersstraat 2

Het Vrouwenevent de Fontein presenteert weer een speciale avond voor vriendinnen, zussen, moeders en dochters. Het thema van deze avond is 'Shine'. De zussen van vocalgroep Filiae nemen bezoekers mee in een verrassend programma met humor, bemoediging en herkenning, waarin muziek en cabaret elkaar afwisselen. a afloop is er genoeg ruimte voor ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje. Kaarten (5 euro) bij boekhandel den Hertog. Meer op de facebookpagina: 'Vrouwenevent De Fontein' of op de website www.filiae.nl.

8 februari 2020

Nijkerk

Zwangerschapsyoga
9:30 Larixlaan 86

Zwangerschapsyoga dient ter ondersteuning van de zwangerschap en als voorbereiding op de bevalling. Door de beoefening van diverse yogahoudingen en ademoefeningen behoudt ze kracht, concentratie en ontspanning. Dit zijn ook de drie thema's tijdens de lessen. Diverse ademtechnieken leren de weeën op te vangen. Starten kan vanaf veertien weken. Meer informatie: info@yogapuurnijkerk.nl.

BMX open middag NCC Nijkerk (hoofdfoto)
13:00-16:00 Watergoorweg 50

Fietscrossclub NCC Nijkerk houdt een open middag waarop ze meer mensen kennis willen laten maken met de Olympische sport BMX. Er is gelegenheid tot proefrijden om zelf eens te ervaren wat het is om over een BMX-baan vanaf de startheuvel over bulten en door bochten te fietsen. Diverse leden van NCC Nijkerk verzorgen deze dag ook demonstraties. De entree is gratis.

Hoevelaken

Repairclub Hoevelaken
14:00-16:00 De Brink 10

De Repairclub is weer bijeen in De Stuw. Bezoekers kunnen een defect apparaat meenemen dat door vrijwillige reparateurs ter plekke wordt nagekeken. Kosten drie euro per apparaat, inclusief koffie. Voor vragen: repairclub@xs4all.nl of kijk op www.repairclub.nl.

Nijkerk

Joodse muziek in De Fontein (foto)
16:00 ds. Kuypersstraat 2

Joodse muziek uitgevoerd in De Fontein: het concert wordt verzorgd door organist en pianist Jan Peter Teeuw, Peter Koetsveld klarinet en violiste Alisa van Dijk als tweede concert in de zaterdagmiddagmuziek-serie. Er klinkt muziek van beroemde Joodse componisten net als muziek voor klarinet-, vleugel- en orgel-solo's, maar zij zullen ook samen de muziek tot leven brengen. Het drietal concerteert regelmatig met elkaar. De toegangsprijs 8 euro inclusief een consumptie. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis. Na afloop van het concert is er koffie, thee of een frisdrankje.

Sprankelende carabetavond (foto)
19:30 Willem-Alexanderplein 14

In de Ark aan het Willem Alexanderplein vindt een cabaretvoorstelling plaats, speciaal voor vrouwen. Het duo Eer en Nan neemt hen mee in de avonturen van hun turbulente leven. Voor aanvang is er koffie of thee en lekkers, na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje. De toegang is vrij, wel vindt er een collecte plaats waarvan de opbrengst ten gunste komt van Compassion. De zaal is om 19.30 uur open.

9 februari 2020

Hoevelaken

Zondagmiddagpodium Hoevelaken
12:45 Meerveldlaan 22

Vanwege groot succes van het zondagmiddagpodium in Hoevelaken zijn er extra optredens gepland in januari, februari en maart. Op zondagmiddag 9 februari tijdens Gluren bij de Buren komt Ksenia Marasanova. Een oorlog laat onuitwisbare sporen na op de ziel van ieder mens. Een theatrale compositie bestaande uit monologen en liederen van vrouwen in de oorlog, recht uit het hart. Er zijn optredens om: 12.45, 14.15 en 15.45 uur.

10 februari 2020

Nijkerk

Lezing: Maria van Gelre
19:30 Frieswijkstraat 99

Marie d'Harcourt, geboren in 1380 in Normandië, trouwde in 1405 met de Gelderse hertog Reinoud IV. Haar huwelijk kwam voort uit politieke belangen: de coalitie tussen Frankrijk en Gelre was bedoeld als barrière tegen de opkomende macht van Bourgondië. In deze lezing vertelt Hoogleraar Oudere Nederlandse Letterkunde Johan Oosterman over het levensverhaal van Maria (dat in het Engels als 'tragic life story' aangeduid zou worden) en laat vooral ook zien hoe de zoektocht daarnaar in zijn werk gaat, speurend in archieven, bibliotheken, musea en de schatkamers van kerken en kloosters. Kosten: 7,50 euro, aanmelden bij de VUN.

11 februari 2020

Nijkerk

Lezing: Spreekwoorden en gezegden
19:30 Frieswijkstraat 99

Van één zwaluw tot oude koeien - de Nederlandse taal kent vele spreekwoorden en gezegden. Wat ze betekenen, dat weten we meestal wel. Echter waar komen ze vandaan? Hoogste tijd om oude én nieuwe koeien uit de sloot te halen. Mariël Schotpoort verzorgt een lezing over spreekwoorden en gezegden. Ze is geen taaldeskundige, maar een liefhebber van spreekwoorden en gezegden. Ze heeft niet de absolute wijsheid in pacht, maar vindt het vooral leuk om op speelse wijze spreekwoorden en gezegden levend te houden. Het bijwonen van de lezing is gratis, aanmelden wordt wel op prijs gesteld.

Jaarvergadering van Passage Nijkerk
19:30 Willem-Alexanderplein 14

Passage Nijkerk houdt haar jaarvergadering. Na het officiële gedeelte komt muzikant, troubadour en verhalenverteller Gery Groot-Zwaaftink voor hen optreden.

12 februari 2020

Nijkerk

Heel Nijkerk Haakt (aan) (foto)
9:30 Kolkstraat 27

Iedereen is welkom om ook smileys te komen haken voor het project Aandacht voor Eenzaamheid. Deze smileys worden uitgedeeld aan mensen die zich inzetten tegen eenzaamheid. Materiaal, patronen, drinken en wat lekkers wordt geregeld. Zelf de haaknaalden (maat 2,5 en/ of 3) meenemen is wel nodig. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig.

PCOB: Met Jan de Gier de natuur in
14:15 Frieswijkstraat 97

De plaatselijke afdeling van de PCOB heeft amateurfotograaf Jan de Gier uitgenodigd om met hem mee te gaan de natuur te verkennen. Hij zwerft graag door de Arkemheense polder en over de Veluwe en maakt daar de mooiste foto's. Hij begon dicht bij zijn huis, de tuin richtte hij zo in, dat het een paradijsje werd voor allerlei insecten, wespen en vlinders. Hij heeft er lang op moeten wachten maar de zeearend, die erg zeldzaam is, heeft hij ook voor zijn lens gekregen. Dit alles is op woensdagmiddag te zien in de entree naast de bibliotheek.

Hoevelaken

Film: Colette
19:30 Sportweg 25

Als jonge, op het platteland geboren vrouw trouwt Gabrielle met een beroemde literaire ondernemer, Willy. Hij brengt Colette naar de bruisende grote stad. Hij zet haar aan het werk in zijn schrijf-'fabriek' en ontdekt haar literaire talent. Zij schrijft zeer succesvol, maar onder zijn naam. Haar werk verandert de wereld om haar heen en wanneer ook haar zelfvertrouwen groeit, beïnvloedt dat haar leven en huwelijk, en ook dat van anderen... Een fascinerende film over het waargebeurde levensverhaal van Gabrielle Collette (1873-1954) in Filmcafé Hoevelaken, De Kopperhof.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie