Afbeelding
KV Telstar

Overwinning van Telstar/Schoonderbeek 1 in derby tegen Sparta (N) 1

19 september 2023 om 12:31 Korfbal

NIJKERK Zaterdag 16 september reisde het 1e van KV Telstar richting de naastgelegen stad Nijkerk, om hier om 15.30 uur een competitiewedstrijd te spelen tegen Sparta (N) 1. 

Dit was de eerstvolgende wedstrijd na de verliespartij van vorige week, Telstar 1 had dus heel wat goed te maken. In de voorbespreking van donderdagavond werd er al heel goed geanalyseerd op alle tegenstanders. Hierdoor werd er ook in de gehele week extra hard gewerkt tijdens de trainingen, iedereen uit het team wilde niks liever dan volle bak gaan en die punten mee naar huis nemen. 

In Nijkerk scheen het laatste beetje zon dat Nederland in zich had, onder een iets te warme temperatuur werd er dan toch serieus begonnen aan de welbekende warming up van Henk van Ginkel. Daarna werd er met scherp ingeschoten en kon de wedstrijd van start gaan na het fluitsignaal van de scheidsrechter. In de eerste aanval van de uitploeg werd er al heel snel een goal gemaakt, vervolgens liet de thuisploeg het een beetje afweten in de aanval. Hierdoor kon Telstar ook de tweede goal maken, zo stond er 0-2 op het scorebord. Na een tijdje wist ook Sparta (N) het gat van de korf te vinden, zij wisten de 1-2 te scoren. Maar ook daar had Telstar weer een reactie op, het ging van 1-3 naar 2-4 en uiteindelijk nog naar 3-5 en een 4-6. Gelukkig stopte het scoren niet, want gelijk na de wissel kwam er een goeie doorloopbal die de stand weer op 4-7 zette. Zo liep de uitploeg uiteindelijk weg tot een verschil van 6 punten en kon er gerust worden met 6-12 in het voordeel van Telstar. 

Extra scherpte was vereist, want de coaches wisten ook dat zij sterke spelers hadden die zo een aantal goals konden maken als dat nodig was. Maar de eerste twee goals na de rust waren toch echt voor Sparta (N), zij kwamen goed terug vanuit de kleedkamer. Hierdoor werd Telstar even alert gemaakt, het feit dat de wedstrijd nog niet gespeeld was werd duidelijk. Het hoge rendement dat Telstar 1 wist te scoren in de eerste helft was niet volledig terug te zien in het spel van de tweede helft. Sommige aanvallen kostte veel moeite en de juiste personen werden daarbij niet uitgespeeld. 

De stand van 6-12 werd door de thuisploeg verminderd naar een 13-16, wat uiteindelijk tot een 15-18 eindstand leidde. Het gat was te groot voor een gelijkspel, dit was te danken aan het goede en inzichtelijke spel van Telstar 1. Mede door de goede analyse van tevoren en het plan dat was opgesteld, hebben de Hoevelakers deze wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Nadat zij tegen Elburg 1 onnodig verloren, werd er nu eindelijk wat goed gemaakt. De punten gingen mee de tas in naar Hoevelaken, waardoor het klassement weer volledig gelijk staat. Elke ploeg wist 1 keer te winnen in de afgelopen twee wedstrijden in de poule, hierdoor kan er nog van alles gebeuren. 

De volgende tegenstander die op het programma staat is Exakwa 1, dit zijn al bekende tegenstanders voor Telstar 1. Deze wedstrijd zal zaterdag om 15.30 uur plaatsvinden op Sportpark Langezand in Lelystad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie