Selectie 2019 KV Telstar
Selectie 2019 KV Telstar KV Telstar / JB

Telstar/Dé Register Makelaar 1 wint van hekkensluiter NOVA 1

Korfbal Deel je nieuws

Telstar is er na zes speelronden ook in geslaagd om haar tweede wedstrijd te winnen. De overwinning werd behaald in de uitwedstrijd tegen NOVA. 

Telstar en NOVA hadden beiden de punten ontzettend hard nodig, dus beloofde het vooraf een spannende wedstrijd te worden.

Om 14:00 uur mocht eerst Telstar 2 spelen tegen NOVA 2. Deze wedstrijd werd met 14-16 winnend afgesloten, waarna Telstar 1 er alles aan mocht doen om ook de twee punten te pakken.

Telstar 1, met twee punten uit de eerste vijf duels, stond op een 6e plek. Om weg te komen van de onderste twee plekken van de ranglijst moest er gewonnen worden van directe concurrent NOVA. In de beginfase lieten de Hoevelakers direct zien dat ze beter waren dan haar tegenstander. Van 0-2 werd er uitgelopen naar 6-9 ruststand. Er werd weliswaar gerust met een voorsprong maar het soms splendide spel van een week eerder was zelden zichtbaar. Het ontbrak de ploeg uit Hoevelaken bij tegendoelpunten vaak aan concentratie.

Na rust was de concentratie er wel en werd er na 7-10 een reeks van zes doelpunten gescoord. Bij een stand van 7-16 liet Telstar de teugels wat vieren. Iets wat ook te zien was in de score want NOVA wist vijf doelpunten op rij te maken. Gelukkig was Telstar op tijd wakker om de marge weer te vergroten, daardoor werd de wedstrijd met 13-19 winnend afgesloten.

Vooral de fases waarin de concentratie ontbrak zal volgende week tegen Rigtersbleek niet voor moeten komen. Mochten deze fases terugkeren dan zal het weinig aanspraak maken op een overwinning tegen deze stugge ploeg. Als Telstar het goede spel van de wedstrijd tegen Apeldoorn op de mat weet te leggen dan zal Telstar ook nu weer een kans op de overwinning hebben. Met de juiste tactiek en veel beleving hopen we jullie als supporters te mogen vermaken. Dus ik zal zeggen: Tot zaterdag! S2 zal haar wedstrijd om 14:00 starten en S1 zal om 15:30 aantreden tegen Rigtersbleek op ons eigen mooie complex.

Bijdrage van Lois de Korte

advertentie
advertentie