Jos Bouw (rechts) met autotechnici Patrick Mulder (links) en Dennis Struik bij een elektrische auto.
Jos Bouw (rechts) met autotechnici Patrick Mulder (links) en Dennis Struik bij een elektrische auto. Rinus van Denderen

‘Onze automonteurs werken met hoogspanning’

28 maart 2023 om 16:16 Zakelijk

NIJKERK Automobilisten met een stekkerauto kunnen bij steeds meer garages terecht voor onderhoud en reparatie van hun voertuig. Zo ook bij CarProf Jos Bouw in Nijkerk. ,,Wij beschikken over de juiste meetapparatuur en gereedschappen, zodat de fabrieksgarantie behouden blijft.”

Het is een hardnekkig idee: wie een hybride- of elektrische auto heeft, zou daarvoor alleen bij de merkdealer terechtkunnen voor specialistische kennis. Een misverstand, erkent ook Jos Bouw, eigenaar van de gelijknamige CarProf-vestiging in Nijkerk. ,,Als universeel garagebedrijf hebben wij tegenwoordig dezelfde kennis en gereedschappen als de merkdealer.”

Het autobedrijf is sinds oktober 2021 aangesloten bij het landelijke netwerk van NexDrive. Dit is een formule van onderdelendistributeur Alliance Automotive Group Benelux voor het onderhoud aan elektrische en hybridevoertuigen. Bouw: ,,We zijn daarmee klaar voor de nabije toekomst. Hoe die er precies gaat uitzien, is niet te voorspellen, maar dat er veel aan het veranderen is in autoland, dat is zeker.”

Het aantal verkochte auto’s dat rijdt op fossiele brandstof, ligt nu nog op 90 procent. Maar de garagehouder verwacht dat het aantal hybride- of elektrische auto’s zal toenemen als er meer laadpalen komen. ,,Particulieren zijn vaak nog terughoudend om volledig elektrisch te rijden, vooral vanwege praktische redenen.” Daarom is het volgens hem gunstig dat stekkerauto’s een steeds hogere actieradius hebben.

SERIEUZE PROTOCOLLEN

Wat volgens Bouw ook helpt, is dat eigenaren voor onderhoud en reparatie ‘gewoon’ terechtkunnen bij hun vertrouwde garage om de hoek. ,,Tien à vijftien jaar geleden hadden merkdealers het alleenrecht op deze specialistische kennis. Maar sinds de automarkt dat heeft ‘opengebroken’, hebben wij als universeel garagebedrijf ook toegang tot alle software, storingsinformatie en originele onderdelen van ieder merk auto. De werkplaats is voorzien van de juiste apparatuur, de nieuwste software en voldoende beschermingsmiddelen. Onze monteurs werken met hoogspanning, daar zijn serieuze protocollen voor.”

,,Het NexDrive-label staat garant voor een bepaalde mate van kennis en kunde van onze autotechnici”, vervolgt Bouw. ,,Er is bij ons veel ruimte voor opleiding en scholing op hoog niveau. Omdat de markt zich snel en continu ontwikkelt, is het nodig dat de kennis van ons team voortdurend up-to-date wordt gehouden.”

MILIEUVRIENDELIJK

Bouw – sinds 2006 zelfstandig garagehouder – verhuisde acht jaar geleden zijn bedrijf naar de huidige locatie, door een overname van de toenmalige Ford-dealer. Het bedrijf positioneert zich als alternatief voor de merkdealer. ,,Fossiele brandstoffen hebben hun tijd gehad”, stelt hij. ,,Milieuvriendelijke alternatieven juichen wij zeker toe.” Maar, voegt hij daar lachend aan toe: ,,Er loopt nou eenmaal brandstof door mijn aderen. Als ik een V12-motor hoor starten, dan word ik daar toch heel vrolijk van.’’

Dit artikel wordt u aangeboden door CarProf Jos Bouw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie