Sparta Nijkerk prima uit winterstop

22 januari 2023 om 23:07 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk houdt goede herinneringen over aan de hervatting van de competitie na de winterstop. In Ermelo sprankelde de ploeg niet, maar behaalde ze wel een prima resultaat met een 0-2 overwinning.

Na een matige seizoenstart belandde Sparta Nijkerk onderin de derde divisie, maar na drie overwinningen op rij stijgt de ploeg stapje voor stapje op de ranglijst. In Ermelo was het aanvoerder Roy Bakkenes die zijn ploeg bij de hand nam en ook de 0-1 aantekende halverwege de eerste helft. Hij was het eindstation na een messcherpe counter nadat DVS’33 een corner had gehad. De thuisploeg kon weinig overtuigen in aanvallende zin en dus zou het in de tweede helft moeten gebeuren.

DVS’33 zette na de rust een tandje bij en Sparta Nijkerk werd achteruit gedrukt. De Nijkerkse defensie stond echter goed georganiseerd en eigenlijk gaf de ploeg geen grote kansen weg. Toen Jake Wollgarten bij de tweede paal een corner binnenkopte voor de 0-2, was het duel dan ook eigenlijk beslist. DVS’33 toonde veel inzet en aanvalsdrift, maar Johan Jansen hield het Nijkerkse doel vrij eenvoudig schoon.

Sparta Nijkerk klimt door de overwinning naar de middenmoot, waar de ploegen erg dicht bij elkaar staan en de afstand tot de onderste regionen klein blijft. De Nijkerkers willen de winnende reeks volgende week tegen Rijnvogels dan ook graag voortzetten.