Afbeelding
Robert Kreuning

Hoevelaken na rust ruim langs KVVA

26 november 2022 om 19:58 Voetbal

HOEVELAKEN Zonder in actie te komen kreeg Hoevelaken een kleine domper te verwerken deze week. Lelystad’67 trok zich terug uit de competitie en dus verloor Hoevelaken drie punten. Koploper VVOP was ‘de winnaar’, want zij hoefden geen punten in te leveren. De tegenstander van sc Hoevelaken, KVVA, verloor tevens drie punten en de twee ploegen in de top wilden dat zo snel mogelijk weer aanvullen in hun onderlinge treffen.

Hoevelaken was de wat beter voetballende ploeg in het eerste bedrijf, maar echte kansen bleven uit, zodat het qua schouwspel niet erg vermakelijk was. Pas in de slotfase was er enige opwinding van de thuisploeg toen zij een vrije trap op de bovenkant van de lat schoten. Daarna betekende een aanval van Hoevelaken de kentering in de wedstrijd. Paul Eleveld brak door, maar werd gestuit door de doelman van KVVA. Het betekende een rode kaart voor de doelman. Een pluspunt al werd de vrije trap prachtig gered door de veldspeler die plaats nam onder de lat.

Met een man minder wist Hoevelaken in de tweede helft wel het vijandelijke doel te vinden. Na een kleine tien minuten scoorde Paul Eleveld de 0-1, twee minuten later gevolgd door de 0-2 door Joep Timmerman. Na een kwartier was het duel definitief beslist met de 0-3 van Joeri van den Hoeven. Nadat KVVA nog een eigen doelpunt maakte, was het Ludo Horst die voor de 0-5 eindstand tekende. Sc Hoevelaken deed met de winst goede zaken en  steeg zelfs naar de tweede positie.