Afbeelding
NSC Nijkerk

NSC pakt winst bij ASV De Dijk

19 september 2020 om 19:46 Voetbal

NIJKERK Zowel NSC als ASV De Dijk verloren hun eerste twee duels, dus het was zaterdag voor beide zaak om de eerste punten te pakken. NSC bleek daarin het meest bedreven en wist met 0-3 te winnen. Een prima overwinning die vertrouwen geeft om de komende weken op voort te borduren.

NSC hielp zichzelf goed in de wedstrijd door al na vijf minuten de leiding te nemen. Jonathan Martina kopte een hoekschop van yannick Cornelisz prima binnen: 0-1. De Nijkerkers bleven de bovenliggende partij en gingen met een 0-2 tussenstand rusten. Cornelsiz zelf zorgde voor deze treffer door een strafschop netjes te benutten.

De thuisploeg wilde wel, maar NSC was eigenlijk steeds de betere ploeg. Tot halverwege de tweede helft, toen ASV De Dijk een penalty kreeg en Steven van Zanten zijn tweede gele kaart. Het restant moest NSC verder met tien man, maar gelukkig keerde Jan van Willige de strafschop, zodat het 0-2 bleef. Het werd zelfs een minuut later 0-3 doordat Martina zijn tweede aantekende. Die klap kam ASV De Dijk niet te boven en NSC trok de 0-3 prima over het eindsignaal.

De eerste winst in de competitie zorgt ervoor dat NSc afstand neemt van de onderkant van de ranglijst. Komende zaterdag kan de volgende stap worden gezet tegen het nog puntloze Noordscheschut.