Afbeelding
Aalt Guliker

Sparta Nijkerk houdt het spannend tegen Staphorst

17 maart 2024 om 09:27 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk was zaterdag op de Ebbenhorst duidelijk de betere partij. Toch bleef het duel tegen Staphorst tot de laatste minuut spannend. Dat gebeurde de Spartanen eerder, maar deze keer zonder nadelige gevolgen, want het bleef bij een 3-2 overwinning. En daarmee blijft Sparta Nijkerk in het spoor van de top drie in de derde divisie.

door Rob Schoon

Sparta Nijkerk begon wat rustiger aan de wedstrijd dan in de afgelopen weken, maar nam toch al snel de leiding. Jesse Buitenhuis stond zowel aan het begin als aan het einde van de aanval en zette daarmee de stand op 1-0. De Nijkerkers controleerden het duel daarna en wisten de tweede grote kans ook te verzilveren. Het was het Omar el Ghazouani die de pass van Mark van der Weijden promoveerde tot de 2-0. Het duel leek al voortijdig gespeeld, maar de concentratie verslapte even. Martin van ‘t Ende profiteerde van het verstoren van de Nijkerkse opbouw en ineens was de spanning terug: 2-1.

De spanning bleef zo in het duel en dat werd pas minder na de 3-1 van Mark van der Weijden. Hij werd diep gestuurd en dergelijke kansen laat hij zelden onbenut. Toch leken de Spartanen op zoek naar spanning, want tien minuten voor tijd werd een aanvaller van Staphorst binnen de beruchte lijnen vastgehouden. Sander de Grote profiteerde optimaal en zorgde met de 3-2 voor een spannende eindfase. De dreiging om alsnog de winst te verspelen bleef bij de Spartanen, maar echt grote kansen kwamen er niet meer. Daarmee sleepte Sparta Nijkerk een belangrijke winst binnen; ze blijven immers in het spoor van de top drie en doen ook om de derde periodetitel goede zaken.

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie