Baanzwemmen
Baanzwemmen Bosbad Putten

Bosbad Putten geeft baanzwemmers meer ruimte

Sport Deel je nieuws

PUTTEN – Subtropisch Bosbad Putten heeft het aantal uren dat beschikbaar is voor baanzwemmers flink uitgebreid. Sinds de corona-uitbraak zijn er steeds meer bezoekers die wekelijks een of meer keer baantjes trekken. “En dat is niet verwonderlijk”, volgens manager Dick Eijlander. “Weinig sporten zijn zo goed voor lichaam en geest als baanzwemmen.”

De uitbreiding is vooral in de avonduren. Vanaf nu kunnen zwemmers ook van maandag- tot en met donderdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur terecht in het bad. Het wedstrijdbad is dan geheel vrij voor baanzwemmers. Ook op zaterdag- en zondagmiddag is een extra uur beschikbaar: tussen 16.00 en 17.00 uur. Zwemmers die op deze nieuwe tijden willen zwemmen, moeten vooraf online een recreatief kaartje van € 5,00 kopen.

Gezond sporten

De afgelopen anderhalf jaar hebben heel wat Nederlanders hun gewicht zien toenemen, zo blijft uit onderzoek van Ipsos. Een kwart van de volwassenen is meerdere kilo’s aangekomen, tegelijk is 40% actief bezig met afvallen. “En die zien we steeds vaker in ons zwembad”, aldus Dick Eijlander. “Zwemmen is een duursport waarmee je niet alleen koolhydraten verbrandt, maar ook vetten.” Daarnaast waarderen sporters het prettige binnenklimaat in een zwembad. “Hardlopen is ook een duursport, maar je hebt te maken met weer en wind en bovendien is het veel blessuregevoeliger.”

Traininsschema

Het bijzondere aan zwemmen is dat vrijwel alle spiergroepen worden getraind, zowel het onderlichaam als het bovenlichaaam. “Het is voor beginners dan ook belangrijk om gedoseerd op te bouwen. Daarvoor hebben we een trainingsschema beschikbaar dat baanzwemmers in 16 weken naar een goede basis begeleidt.” Overigens is zwemmen ook goed voor hart en longen. Cardiologen bevelen zwemmen vaak aan als een geschikte sport.

www.bosbadputten.nl/baanzwemmen

advertentie
advertentie