Sparta Nijkerk wint bij Buitenpost

6 april 2019 om 22:44 Sport

NIJKERK De verre reis naar Friesland heeft Sparta Nijkerk zaterdag drie punten opgeleverd. Na een wat stroeve start werden de Nijkerkers beter dan de gastheren uit Buitenpost en aan het eind was de eindstand 1-4. Een goede overwinning voor Sparta Nijkerk in de aanloop naar de topper van komende week tegen Excelsior'31.

Binnen het kwartier hadden de Spartanen de leiding al kunnen en wellicht moeten nemen. Jesse Buitenhuis kreeg in de eerste minuut al een beste kans en na een kwartier schoot Frank Heus een strafschop te zwak in. Toen Rolf Dijk namens Buitenpost wel wist te scoren, was dat toch even slikken: 1-0. Sparta Nikerk ging gaandeweg echter wel beter spelen en nog voor de pauze wist Bryan Burgerhout de 1-1 aan te tekenen.

Na de rust ging het een stuk beter met Sparta Nijkerk en binnen tien minuten namen ze een 1-3 voorsprong. De 1-2 was een eigen doelpunt en Frank Heus vergrootte de voorsprong. Daarna controleerde Sparta Nijkerk het duel en had verder uit kunnen lopen. Er werd echter nog maar één treffer gescoord, Rob Diderik zette de 1-4 eindstad op het  scorebord.

Door het gelijke spel van Staphorst tegen Urk is Sparta Nijkerk nu alleen nog koploper samen met Excelsior'13. En dat leidt meteen tot een prachtig affiche voor komende zaterdag als Excelsior'31 op bezoek komt bij Sparta Nijkerk op De Ebbenhorst. Een mooie topper in de Hoofdklasse.