Afbeelding
Harry Koelewijn

Bewoners De Ronde Zeven blij met bankjes op hun binnenplaats

28 mei 2022 om 15:19 Mensen

NIJKERK De bewoners van De Ronde Zeven zijn heel blij en bedanken de gemeente Nijkerk, Hoveniersbedrijf Bouw Bulderweg en de Woningstichting Nijkerk (WSN). Zij hebben er namelijk voor gezorgd dat de bewoners deze zomer gezellig buiten kunnen zitten op twee bankjes. 

Naast het beeld bij de Grote Kerk en voor de voormalige Jumbo-supermarkt stonden altijd vier rode ijzeren banken. Enkele bewoners van De Ronde Zeven vroegen zich af wat er met die bankjes was gebeurd, toen het voormalige Jumbopand gesloopt werd. De bewoners zouden de bankjes namelijk graag op de binnenplaats van De Ronde Zeven neer willen zetten.  

Ze legden hun vraag neer bij de WSN. Jan Beeuwkes van de WSN was enthousiast over het idee en in overleg met de gemeente werd toestemming gegeven om de bankjes bij De Ronde Zeven te plaatsen. Twee weken later werden twee bankjes afgeleverd met een kraan en stonden ze op de parkeerplaats. Maar, de bewoners konden de banken met betonnen blokken eraan onmogelijk zelf verplaatsen. Dus werd opnieuw contact opgenomen met de WSN. Hoveniersbedrijf Bouw Bulderweg werd ingeschakeld en deze week werden de bankjes gratis en voor niets op de gewenste plekken gezet. 

Een bewoner heeft een paar houten bloembakken in elkaar getimmerd en wat plantjes gepoot. Zo kunnen de bewoners van De Ronde Zeven gezellig met elkaar buiten zitten deze zomer. 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie