Derk Jan Rozema vertrekt in oktober naar Tanzania om te fietsen voor het goede doel.
Derk Jan Rozema vertrekt in oktober naar Tanzania om te fietsen voor het goede doel. Thijs Schouten (www.thijsschouten.com)

Het Afrikaanse fietsavontuur van Derk Jan kan weer uit de ijskast

17 mei 2022 om 11:00 Maatschappelijk

HOEVELAKEN Aanvankelijk zou Derk Jan Rozema uit Hoevelaken vorig jaar oktober op zijn mountainbiken stappen in Tanzania om geld in te zamelen voor Amref Flying Doctors. Een tocht rondom de Kilimanjaro van 400 kilometer en 4000 hoogtemeters stond hem te wachten. Maar corona gooide roet in he eten. De tocht werd uitgesteld en staat nu gepland voor oktober. 

,,Door corona werd de tocht voor onbepaalde tijd uitgesteld”, vertelt Rozema. ,,Heel dubbel, want de fondsenwerving was hard nodig aangezien ook Afrika werd getroffen door corona. Naast de directe gezondheidsgevolgen was de zogenaamde ‘schaduwzijde’ van corona voor Afrika ook impactvol: meer mensen met ondervoeding, meer seksueel geweld, meer meisjesbesnijdenissen, meer tienerzwangerschappen en bestaande vaccinatieprogramma’s voor kinderen die onder druk kwamen te staan.” 

TRAINING Ondertussen is de wereld weer open gegaan na corona en heeft Derk Jan Rozema nu zijn reis naar Tanzania gepland staan voor 8 tot en met 15 oktober. Hij heeft zijn trainingen weer actief opgepakt, heeft de nodige clinics (mountainbiken en materiaal) van de organisatie achter de rug en is nog druk met de fondsenwerving. Einddoel om een startbewijs te bemachtigen is het ophalen van 5.000 euro voor Amref Flying Doctors. Deze organisatie werkt aan een gezond en sterk Africa. Amref Flying Doctors leidt zorgverleners op, biedt basiszorg en voorlichting.

WIJNACTIE ,,Het is hartverwarmend hoe mensen meeleven en meehelpen”, vertelt hij. Ondertussen staat de teller op 4.017 euro en kan hij alle hulp nog gebruiken. Recent heeft hij nog met Vino Mara uit Hoevelaken een succesvolle wijnactie uitgezet; deze actie heeft ruim 1.500 opgeleverd voor Amref. Voor de zomerperiode staat nog een vervolg van deze wijnactie op de planning met zomerse bubbels en rosé.

Een financiële bijdrage doen om Rozema te steunen kan via onderstaande QR-code. Voor bedrijven die zijn actie willen steunen heeft hij nog nog ruimte op zijn wielershirt en -broek beschikbaar voor een logo. Voor meer informatie kan contact met hem worden opgenomen via zijn Facebookpagina.
Meer informatie is te vinden op zijn sponsorpagina.


Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie