Selectie 2023 KV Telstar/Schoonderbeek
Selectie 2023 KV Telstar/Schoonderbeek KV Telstar / MvG

Telstar/Schoonderbeek 1 geeft goed tegenspel tegen ZKV 1

6 juni 2023 om 17:30 Lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 3 juni reisde het vlaggenschip van Telstar af naar Zaandam voor de wedstrijd tegen ZKV 1. Een ploeg waar in de eerdere ontmoeting met 11-20 van verloren werd, maar door het spel en de resultaten van de afgelopen weken werd er met vertrouwen toegewerkt naar het eerste fluitsignaal.

Beide ploegen startte de wedstrijd scherp en hielden elkaar met snelle goals in evenwicht. Na een 3-3 stand wist ZKV het eerste gat van twee te slaan. Telstar weet elke keer het gat te verkleinen naar een punt, maar de ploeg laat zich tegelijk verdedigend gemakkelijk in de val lokken door in te springen en overtredingen te maken. Dit geeft ZKV de kans om het gat van twee uiteindelijk van een 9-7 stand naar 12-9 te trekken bij rust. Tegenvaller voor de ploeg van Steven van de Brink is het uitvallen van Sander Voets met een enkelblessure halverwege de eerste helft.

De start van de tweede helft is voor Telstar. Een goeie invalbeurt van Jelle, met twee afstandsschoten kort achter elkaar, zorgt voor een ‘run’ van vier goals terwijl ZKV tegelijk droog blijft staan. De 12-13 voorsprong wordt binnengeschoten en waarna ZKV een time-out neemt om het tempo van Telstar te breken. Vanaf dit moment worden goals snel uitgewisseld en weet ZKV een aantal keer gelijk te maken, maar uiteindelijk slaat Telstar een gat van twee goals met een 15-17 stand.

Twee snelle goals van ZKV zorgen voor een 17-17 stand met nog een aantal minuten te spelen. Beide ploegen krijgen meerdere aanvallen en kansen en uiteindelijk is het ZKV dat met een strafworp de 18-17 binnen gooit. De aanvallen van Telstar hierna leveren niet meer het gewenste resultaat op. De ploeg druipt uiteindelijk balend het veld af.

Helaas weer net geen punten, maar absoluut perspectief om de komende weken op verder te bouwen. Zaterdag 10 juni zal dan ook in het teken van revanche staan op het zelfde veld, maar tegen de andere Zaanse club ZKC ’31. Om 15:30 uur zal er worden in gefloten. Zien we u daar?