Open Bedrijvendag
Open Bedrijvendag Arjen Gerritsma

Open Bedrijvendag voor basisscholen tijdens de Kinderboekenweek

Lokaal Deel je nieuws

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober 2021 organiseert Bibliotheek Nijkerk in samenwerking met de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk een Open Bedrijvendag.

Open Bedrijvendag Bibliotheek Nijkerk.
In oktober wordt in het hele land de Kinderboekenweek georganiseerd. De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerend event van tien dagen ter promotie van het (Nederlands) kinderboek.

Zowel basisscholen, boekhandels als bibliotheken besteden veel aandacht aan de Kinderboekenweek. Het doel van de Kinderboekenweek is, naast het promoten van het (Nederlandse) kinderboek, bevorderen van leesplezier en leesbeleving wat een grote bijdrage levert aan de taal- en leesontwikkeling van kinderen.

Elk jaar staat er een bepaald thema centraal. Met dat thema gaan wij aan de slag en kijken of er kansen en mogelijkheden zijn om met andere partners (anders dan de vanzelfsprekende partners) een activiteit kunnen organiseren. Aangezien dit jaar het thema ‘beroepen’ centraal staat, was de link met de BHN snel gelegd.

Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil.
Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Wat is een Open Bedrijvendag?
Op vrijdag 8 oktober en zaterdag 9 oktober zetten bedrijven/instellingen hun bedrijven (gedeeltelijk) open voor kinderen, gezinnen en ander belangstellenden. Wij gunnen u een kijkje in de keuken.

Waarom een Open Bedrijvendag?
U, als bezoeker, komt op plekken waar u niet zo snel komt; U, als bezoeker, leert en ziet nieuwe dingen en gaat daar met elkaar over in gesprek, wat bijdraagt aan de taalontwikkeling van kinderen.U, als bezoeker, maken we ‘warm’ voor het beroep dat wordt uitoefent; wellicht heeft dit gevolgen voor de keuzes die kinderen maken als het gaat om hun loopbaan.

Houd de website van Bibliotheek Nijkerk in de gaten voor meer informatie. 

U kunt zich als bedrijf ook nog aanmelden.
Deelnemen met uw bedrijf aan de Bedrijvendag 2021? Dit kan via de website van de Bibliotheek Nijkerk.

advertentie
advertentie