Waterbeheer in de tuin
Waterbeheer in de tuin Sandra van den Belt

Digitale Groei&Bloei lezing Waterbeheer in de tuin door Margareth Hop

Lokaal Deel je nieuws

Margareth Hop van Actifolia uit Bodegraven is opgeleid als plantenveredelaar aan de universiteit van Wageningen en werkte ruim 20 jaar bij het praktijkonderzoek van Wageningen UR (PPO) aan boomkwekerijgewassen.

Voor Actifolia geeft Margareth regelmatig lezingen en staat bekend als enthousiaste spreker, die vooral aan de hand van foto’s haar verhaal vertelt. Uit wetenschappelijk onderzoek haalt zij de informatie die voor praktijkmensen interessant is om stadsgroen functioneler te maken. Zij schrijft webteksten en artikelen voor vakbladen en consumentenbladen. Zij maakt beplantingslijsten met meerwaarde voor moeilijke plantplekken, of voor plekken waar een specifieke combinatie van functies van groen gewenst is. Dat deed zij o.a. voor Rijkswaterstaat (klimplanten op geluidsschermen) en gemeentes Nieuwegein en 's Hertogenbosch (wadi beplanting).

Naast het werk voor Actifolia is Margareth part-time veredelaar bij Boot & Dart boomkwekerijen, waar zij vooral werkt aan nieuwe struikrozen en heesters en vaste planten voor vakbeplanting.

Deelname aan deze Zoom-lezing op woensdag 7 april om 20.00 uur is gratis.

Na aanmelding ontvangt u informatie over het gebruik van Zoom voor deze lezing.

Aanmelden kan tot zondag 4 april 2021 via het contactformulier op de website van Groei & Bloei afdeling Westland: https://westland.groei.nl/over-ons/contact/

Waterlelies in een vijver
advertentie