Het bestuur van de jubilerende Atelierroute.
Het bestuur van de jubilerende Atelierroute. Atelierroute Nijkerk

Atelierroute viert tiende editie

23 april 2018 om 14:41 lokaal

NIJKERK De tiende Atelierroute vindt op 10 (Hemelvaartsdag), 11 en 12 mei plaats. Op Bevrijdingsdag 5 mei wordt op het Plein het startsein gegeven voor een demonstratie door een aantal beeldend kunstenaars. Zij zijn er live aan het werk zodat de inwoners kennismaken met het proces van creëren en uitwerken van een beeld of schilderij. Voorzitter Harm Visser: ,,Zo hopen wij belangstellenden over de drempel van de ateliers te krijgen en hen de gelegenheid te geven nader kennis te maken met de kunstenaar."

Anneke Martini

Er valt veel te zien en de diversiteit is opnieuw groot, zoals schilder- en tekenkunst – zowel figuratief als abstract – keramiek, sieraden, fotografie, beeldhouwkunst, mixed media, textielkunst, dichtkunst, glaskunst en hoogstaande kunstnijverheid. De exposanten stellen hun ateliers, werkplaatsen, huizen en tuinen vrijblijvend open voor kunstliefhebbers. Een goede gelegenheid kennis te maken met de artistieke vaardigheden van inwoners. Op maar liefst 27 locaties laten de 44 ambachtslieden hun werk zien in de oude Zuiderzeestad zelf en in Nijkerkerveen.

EXTRA FEESTELIJK Harm Visser: ,,Vanwege het jubileum wordt de Atelierroute extra feestelijk en de voorpret begint nu al. Dankzij veel winkeliers, die meteen enthousiast reageerden op dit initiatief, in de binnenstad kan er genoten worden van kunst. Zij stellen ruimten en etalages beschikbaar voor kleine verrassende exposities. In de bibliotheek laat de bekende Nijkerkse beeldend kunstenaar Linda Verkaaik haar bijzondere werk zien dat is gebaseerd op Nijkerkse merklappen. Stadsdichter Bert Jurling maakte gedichten die hierop aansluiten."

KUNSTROUTE Het is de veelzijdige Marco van der Wielen die destijds het initiatief nam om ook in Nijkerk een kunstroute te organiseren. Hij was de grote initiator en zet zich nu al tien jaar in, samen met Wim Luigjes, Henk Pothoven en Harm Visser, voor het welslagen van dit kunstevenement. Marco exposeert zelf ook. ,,Het bestuur bestaat uit vrijwilligers en zijn zeker nog niet gepensioneerd. Er gaat tijd in zitten, maar de contacten zijn waardevol. Overigens kunnen we er wel een paar bestuursleden bij hebben", vindt de voorzitter.

TIENDE EDITIE Het bestuur is er trots op dat er opnieuw zoveel kunstenaars bereid gevonden zijn hun werk te tonen aan een groot publiek. De bestuursleden hebben achter de schermen veel werk verzet om deze tiende kunstroute tot een succes te maken. De adressen zijn goed te herkennen aan de witte ballonnen en vlaggen met het logo van de Stichting Atelierroute Nijkerk. Aan de hand van de kleurrijke en overzichtelijke routebrochure, deze keer speciaal in een ander jasje gestoken, alsmede de website kan men zelf een route samenstellen. Tevens is een lijst van deelnemers opgenomen waarvan de adressen met overeenkomstige nummers staan ingepland op de bijgesloten routekaart. De brochures zijn gratis verkrijgbaar bij de bibliotheek, VVV/ boekhandel Roodbeen en exposerende ondernemers.

De tiende atelierroute wordt gehouden op 10 mei (Hemelvaartsdag), op 11 en 12 mei van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.atelierroutenijkerk.tk.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie