Afbeelding
Harry van 't Veld

Zwemmen, fietsen en hardlopen tijdens 26e Flitstriatlon Nijkerk

10 mei 2022 om 08:28 Evenementen

NIJKERK De 26e Flitstriatlon Nijkerk staat gepland op woensdagavond 8 juni. De hoofdsponsor a.s.r. Vitality heeft ervoor gezorgd dat dit Nijkerkse evenement weer als vanouds kan plaatsvinden dit jaar. Het sportevenement is voor iedereen die kan zwemmen, fietsen en hardlopen. Het unieke aan deze triatlon is de manier van starten: elke tien seconde start er een deelnemer en zo is pas bekend wie er gewonnen heeft als de laatste deelnemer binnen is.

Het evenement begint om 18.30 uur met de start van de teams van Lighthouse Sport Foundation, waaraan kinderen met speciale behoeften in teamverband kunnen deelnemen. Op hetzelfde tijdstip is de start voor paratriatleten. Vervolgens om 18.45 uur starten de estafetteteams, waarbij elk teamlid een onderdeel van de 1/8 triatlon voor zijn rekening neemt. Uiteindelijk start om 19.00 uur de eerste deelnemer aan zijn of haar individuele 1/8 triatlon. Om 20.15 uur vindt de prijsuitreiking plaats voor teams en om 21.30 uur zullen naar verwachting de snelste mannen en vrouwen gehuldigd worden, met vervolgens de snelste Nijkerker en Nijkerkse.

PARCOURS Het parcours is hetzelfde als vorig jaar, toen was het evenement ook al aan de andere kant van het water en de fietsrichting tegengesteld. Het parc fermé ligt aan de kant van het oude tolhuis aan de Arkersluisweg. De deelnemers starten met het zwemonderdeel van 500 meter in de Arkervaart. Zij starten vanaf de kade en daar komen de zwemmers via een trap ook weer het water uit.  


Foto: Harry van ‘t Veld

Na het zwemmen moet er snel worden gewisseld in de wisselzone naast de sluis, waarna er wordt begonnen aan het fietsparcours van 20 kilometer. De fietsroute loopt van parc fermé linksaf over de Arkersluisweg langs de Arkervaart, onder het viaduct (A28) door rechtsaf over het fietspad Junckerpad. Vervolgens rechtsaf de Watergoorweg op, bij de kruising rechtsaf naar de Arkerweg, gevolgd door rechts naar de Zeedijk langs de dijk van het Nijkerkernauw en voor de sluis naar rechts. Deze ronde wordt driemaal gefietst.

Hierna is er weer een wissel in de wisselzone, waarna er 5 kilometer moet worden hardgelopen. Dit zijn twee rondes over een heen-en-weer parcours op het Arkemheense pad. Om daar te komen, lopen deelnemers eerst langs het water naar de sluis en gaan ze via het trappetje naast het brugwachtershuisje naar de brug, over de brug en meteen naar rechts. ,,Daar kun je vol gas twee keer heen-en-weer lopen op het Arkemheense pad”, legt de organisatie uit.


Foto: Harry van ‘t Veld

PUBLIEK WELKOM De organisatie heeft ruimte voor 300 individuele starts en 30 estafetteteams. ,,Met zoveel deelnemers komt er ook veel publiek en daar is volop ruimte voor in de Nijkerkse polder. Daarnaast zijn het fiets- en loopparcours erg aantrekkelijk voor publiek omdat deze uit meerdere rondes bestaan. Hierdoor zijn de deelnemers goed te volgen en aan te moedigen.” Overigens is het parcours geheel autovrij. Dit betekent dat publiek het evenement alleen kan bereiken via de Berencamperweg. 

INSCHRIJVEN Inschrijven kan via www.flitstriatlon.nl. ,,Het is leuk om als individu mee te doen, maar meedoen als team met vrienden of collega’s is ook erg leuk, er is nog ruimte voor teams”, laat de organisatie weten. Aanmelden kan in tweetallen of drietallen. 

CLINICS De Flitstriatlon biedt voor de deelnemers twee gratis clinics aan om zich goed te kunnen voorbereiden. De clinics zijn op dinsdagavond op 17 mei en 24 mei vanaf 19.00 uur op de locatie van de Flitstriatlon. Deze clinics worden verzorgd door Trisupport, een expert op het gebied van zwemtraining en triatloncoaching. Meer info over de clinics en opgeven is te vinden op https://www.flitstriatlon.nl/clinic-combitraining/.

De Flitstriatlon wordt volledig georganiseerd door de triatlonafdeling van Atletiek Vereniging  Nijkerk. Meetrainen met de triatlonclub kan, elke zaterdagochtend om 9.00 uur wordt een zwemtraining gegeven in het Jaap van der Krol Bad in Nijkerk. Kijk op de AVN triatlon pagina voor meer informatie: www.avnijkerk.nl/triatlon.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie