Tijdens de laatste Wolderwijdloop met Alie en Henk.
Tijdens de laatste Wolderwijdloop met Alie en Henk. Harry van 't Veld

Henk en Alie Mentink stoppen na 22 jaar met Loopsport2000

6 december 2022 om 08:00 Evenementen

NIJKERK In de regio Noord-West Veluwe en Flevoland zijn Alie en Henk Mentink jarenlang actief geweest met het promoten van bewegen in de vorm van hardlopen en Nordic Walking. Met loopgroepen in verschillende plaatsen en met het organiseren van verschillende loopevenementen hebben ze zich behoorlijk op de kaart gezet. Nu Henk Mentink dit jaar 70 jaar is geworden, zet hij er een punt achter. 

Aanleiding voor het organiseren van loopgroepen was een eenzijdig auto-ongeluk in 1998. Door het ongeluk kon Henk Mentink zijn werk als verpleegkundige in de zorg voor verstandelijk gehandicapten niet meer oppakken. Hij moest op zoek naar iets anders. 

LOOPGROEP Het hardlopen was niet nieuw voor hem. Henk was Nederlands kampioen 25 kilometer hardlopen in 1983 en grossierde in medailles op nationale kampioenschappen op de 5 en 10 kilometer baan en op de marathon liep hij 2 uur 16 minuten. Ook voor zijn ongeluk was hij actief als bondscoach wegatletiek voor districten en masters voor op de baan en was hij trainer bij grote clubs. Maar door het ongeluk was fysiek presteren niet meer vanzelfsprekend en door middel van begeleiding van Cadans en zijn vrouw Alie werd in 2000 Loopgroep2000 opgericht. Gericht op hardlopen voor gevorderden en beginners en toen ook vooral Nordic Walking. 

,,Ik heb vorige week net ledenpasje nummer 5013 uitgeschreven”, vertelt Alie. Door de jaren heen werden diverse loopevenementen georganiseerd en De Koude Polderloop in Nijkerk is het laatste loopevenement dat gehouden wordt op 10 december onder de regie van Alie en Henk Mentink. ,,Heb ik na al die jaren toch nog het gevoel dat ik iets terug gedaan heb voor de hardloopsport, die me ook zoveel moois heeft gebracht”, aldus Henk. 

Stad Nijkerk app
Stad Nijkerk heeft nu ook een app! Al het (lokale) nieuws altijd binnen handbereik. Download hier de gratis Stad Nijkerk app.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie