Sjoerd Kloppenburg was de held van de vorige wedstrijd, maar kon zich nu niet volledig onderscheiden. Eddy Bossenbroek

Geen promotie Hoevelaken

12 juni 2018 om 16:36 Sport/sport

HOEVELAKEN De halve finale van de nacompetitie bleek voor Hoevelaken zaterdag het eindstation. In Oldebroek konden de roodwitten tweedeklasser OWIOS niet te verrassen. Door de 4-1 nederlaag blijft sc Hoevelaken in de derde klasse.

Rob Schoon

,,Eigenlijk hebben we het in de eerste helft helemaal laten liggen", vindt doelman Sjoerd Kloppenburg. ,,Toen lieten we ons verrassen en halverwege keken we tegen een 3-0 achterstand aan. Dat was op dat moment terecht. We waren vrijwel kansloos, maar we hebben het nog geprobeerd."

SNELLE ACHTERSTAND Na twintig minuten stond het voor de gastheren uit Oldebroek door treffers van Erik van Haagen en Cornell Balk. ,,Zij hanteerden graag de lange bal en daar gingen we gewoon niet goed mee om. De treffers waren eigenlijk het gevolg van onvoldoende ingrijpen van onze kant."

OWIOS bleef de betere ploeg, omdat Hoevelaken aanvallend vrijwel niets kon uitrichten. Kloppenburg was de held van de vorige wedstrijd, maar kon zich nu niet volledig onderscheiden. ,,Op zich ging het nog best lekker, maar het zat niet mee. Op slag van rust sla ik een corner weg en vervolgens schiet die Cornell Balk hem knap binnen. Zo'n treffer maakt hij nooit meer, maar toen was het wel 3-0."

OMZETTING Tijdens de rust zette Harry Oussoren zijn ploeg om en dat bleek een juiste beslissing. ,,Na rust hebben we zeker beter gespeeld en waren we minimaal gelijkwaardig. Na de 3-1 van mijn broer Patrick begonnen we er weer echt in te geloven. De tweede treffer bleef echter uit ondanks enkele goede mogelijkheden."

Pascal de Jong kopte nog op de lat, maar even later besliste Balk het duel met zijn derde treffer en de 4-1 voor OWIOS. ,,Zwaar balen, maar wel terecht. We waren zaterdag gewoon niet goed genoeg om verder te komen. In ieder geval de eerste helft was onder de maat."

NIEUW SEIZOEN Of Hoevelaken volgend seizoen weer mee kan doen in de top is afwachten volgens Kloppenburg. ,,Dat ligt sowieso aan de tegenstanders, maar we verliezen met Jeffrey Duijst, Rudy Baalman en Ruud Kassenaar drie goede spelers. Er komen goede (jeugd)spelers bij, maar zij zullen toch moeten wennen. We gaan het in ieder geval weer proberen."

Na de uitschakeling voor promotie zouden de meeste ploegen meteen starten met de zomerstop, maar dat geldt niet voor Hoevelaken. ,,Deze week doen we rustig aan, al heb ik zondag nog wel meegedaan aan een beachsoccertoernooi in Harderwijk."

Liefhebber Kloppenburg speelt nog twee duels met Hoevelaken voor de zomer. ,,Op 21 juni hebben we een afscheidswedstrijd voor Ruud Kassenaar en op 26 juni spelen we tegen het Amersfoorts elftal. Daarna gaan we vakantie vieren om volgend seizoen weer fris te kunnen starten."