Met een boot wordt door stichting SIGNI zoekhonden gezocht naar een spoor van Samuël Boujadi.
Met een boot wordt door stichting SIGNI zoekhonden gezocht naar een spoor van Samuël Boujadi. Johan Kok

Aanwijzing in zoektocht naar vermiste Samuël: ‘Hond heeft een spoor geroken’

7 juli 2021 om 11:33 Overig

NIJKERK In Italië, op en rond het meer van Bracciano, wordt nog altijd druk gezocht naar de vermiste 22-jarige Samuël Boujadi uit Nijkerk. Na zo’n anderhalve week zoeken lijkt er nu eindelijk een concrete aanwijzing te zijn. De speurhond waarmee op het water wordt gezocht naar sporen, sloeg eerdere deze week vier keer aan op dezelfde locatie. 

Dat laten vrienden van Boujadi weten in een videoboodschap. ,,Twee dagen geleden heeft de hond een spoor van een lichaam geroken. De hond sprong vier keer in het water, wat echt wil zeggen dat er een spoor is.” 

ZOEKHONDEN Boujadi verdween vrijdag 25 juni na een zwemtocht in het grote meer. Sindsdien zoeken de Italiaanse autoriteiten naar het lichaam van de jongen, maar ook de Nederlandse stichting SIGNI zoekhonden helpt mee. ,,Momenteel ondersteunt een klein team van Signi bij de vermissing van Samuël in Italië”, zo laat de stichting weten. ,,Twee personen zijn afgereisd met hond, boot, sonar, rov en drone. De brandweer kamt met duikers systematisch de ondiepere delen van de zwemroute uit tussen de waterplanten op de bodem. De politie zoekt met een sleepsonar. Signi zoekt het nog niet afgedoken gedeelte af met hond en sonar. De oevers en ondiepe kanten worden dagelijks door Signi in beeld gebracht met een drone. Momenteel wordt geïnventariseerd voor een follow-up met bedrijfsmatige apparatuur om op nog diepere plaatsen te kunnen zoeken.”

GEURSPOOR Een eerste aanwijzing mag er dan zijn, de stroming in het water en de wind maken het zoeken complexer, omdat hierdoor het geurspoor kan afwijken. Daarom wordt vandaag opnieuw met de hond op het water gezocht. Het hondenteam blijft voor alsnog tot en met vandaag (7 juli, red), maar de stichting bekijkt of het mogelijk is een nieuw team naar Italië te laten afreizen. 

Ook vrienden van Boujadi zijn nog altijd in Italië om mee te zoeken naar hun vriend. Ze wilden afgelopen dagen zelf met een boot het meer op, maar door de politie werden ze tegengehouden. Dinsdagavond mochten ze uiteindelijk toch met een motorboot het water op en ze blijven hoopvol: ,,We willen doorgaan met zoeken, we willen het lichaam van onze vriend vinden en hem terugbrengen naar Nederland.” 

Door de redactie

advertentie
advertentie