Afbeelding
Johan Kok

Vrienden van vermiste Samuël Boujadi helpen in Italië mee met zoekactie

Overig

NIJKERK In Italië wordt in en rond het meer van Bracciano gezocht naar de vermiste Samuël Boujadi uit Nijkerk. Hij ging vrijdagochtend zwemmen, maar kwam niet meer terug. De 22-jarige Boujadi is medebedenker van het evangelische tiener-event Momentum in Nijkerk en verbonden aan de Family Church in Nijkerk. Daarom zijn vier geloofsgenoten en vrienden naar Italië afgereisd om te helpen zoeken. 

Samuël ging vrijdagochtend in zijn eentje zwemmen in het meer van Bracciano. Na enkele uren vermissing werd alarm geslagen en werd een grootschalige zoekactie opgezet met politie, helikopter, brandweer en een patrouilleboot. Het hele weekend werd in en rond het meer gezocht naar de 22-jarige inwoner van Nijkerk. Lokale autoriteiten vermoeden dat hij verdronken is, maar de geloofsgenoten en vrienden van Boujadi houden hoop. Johan Kok uit Nijkerk, Jack Schreudering, Baruch van Beek en Daniël van Deutekom zijn naar Italië afgereisd om drie dagen lang samen met de lokale hulpdiensten te zoeken in en rond het grote meer. 

ZOEKEN De vier hebben besloten om drie dagen lang mee te helpen zoeken en willen niet van het ergste uitgaan zolang Boujadi niet gevonden is. In de videoboodschap lieten de vier mannen zondag weten: ,,We zijn de hele dag aan het zoeken geweest. We hadden verschillende aanwijzingen gekregen, maar hebben ook naar de wind en andere omstandigheden gekeken en geluisterd. Blijf met ons mee geloven en bidden dat er een mega wonder gaat gebeuren. We strijden in geloof voor onze beste vriend.”

WONDER Vanuit de Family Church in Nijkerk wordt intens meegeleefd. De kerk was zondag de hele dag geopend voor gebed en maandagavond wordt een worship & prayer night gehouden voor de vermiste Boujadi. Ondertussen zijn de vier vrienden van Boujadi nog steeds in Italië en hopen zij op een wonder: ,,Wij bidden dat zijn lichaam naar boven komt, zodat we naar Bijbels gebod kunnen bidden voor wederopstanding”, zeggen ze in een videoboodschap. Ze refereren daarmee aan Mattheus 10 vers 8, waar in de Bijbel staat dat doden opgewekt zullen worden. De worship & prayer night van de Family Church is maandagavond van 20:00 tot 21:30 uur aan de Galvanistraat 23 in Nijkerk.

advertentie