Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Burgemeester roept op: ‘Vier voetbalsuccessen zonder overlast’

25 juni 2021 om 13:15 Overig

NIJKERK Burgemeester Gerard Renkema van de gemeente Nijkerk heeft in een brief leerlingen van scholen opgeroepen op een andere wijze feest te vieren dan bij de laatste twee duels van het Europees kampioenschap voetbal.

door Wijnand Kooijmans

Richting de ouders uit Renkema zijn zorgen over het alcohol- en middelengebruik bij zowel minderjarige als meerderjarige jongeren. Hij vraagt de ouders alert te zijn op waar hun kinderen zich bevinden en wat zich daar afspeelt.

BEHOEFTE Burgemeester Renkema zegt zich ervan bewust te zijn dat na ruim een jaar aan maatregelen behoefte is aan het vieren van een feestje. Maar wijst erop dat het coronavirus nog niet weg is en onder jongeren het aantal besmettingen toeneemt.

In de brief doet Renkema een dringend beroep op scholieren om er samen voor te zorgen dat voetbalsuccessen zonder schade en overlast worden gevierd. Hij wijst op de aanzienlijke schade die is aangericht aan twee locaties en waar een enorme rommel is achtergelaten. Onder invloed van alcohol en verdovende middelen is er verbaal en fysiek agressief gedrag vertoond richting handhavers en politie, zoals het gooien met fietsen en het afsteken van vuurwerk. Vandaar zijn oproep na afloop van voetbalwedstrijden op een andere manier feest te vieren. Renkema spreekt de hoop uit dat het niet nogmaals nodig is om handhavend op te treden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie