Afbeelding
Arjen Gerritsma

Dit is het (aangepaste) programma voor Koningsdag in Nijkerk

12 april 2021 om 16:49 Activiteiten

NIJKERK Het programma is nog onder voorbehoud, in verband met corona, maar de Oranjevereniging Nijkerk heeft toch een goedgevuld programma voor Koningsdag gepresenteerd met veel coronaproof activiteiten. 

Zo maken inwoners van Nijkerk kans op een taartenbon als ze de vlag op de juiste manier uithangen op Koningsdag. Daarnaast organiseert de Oranjevereniging een tompouce drive thru op het parkeerterrein van de gemeente Nijkerk. Tussen 11.00 en 13.00 uur krijg je daar vier tompoucen voor de prijs van twee. De tompouce-drive-trough vind plaats aan de zijkant van het gemeentehuis, verkeersregelaars zullen de bezoekers begeleiden. Het is niet toegestaan om in de drive thru uit de auto te stappen.

MATJES Ook aan de matjesmarktliefhebbers is gedacht, want inwoners kunnen vanuit hun eigen voortuin spulletjes verkopen. Matjes kunnen worden doorgegeven aan de Oranjevereniging, die een overzichtelijke plattegrond maakt voor bezoekers. ,,Mensen die willen verkopen kunnen zich aanmelden per e-mail (info@ovnijkerk.nl), in de e-mail geven zij hun adres aan ons door. Hierdoor kunnen wij de straten in kaart brengen op een plattegrond die wij zullen maken. Wij duiden alleen straten aan en geen huisnummers, dit i.v.m de privacy. De plattegrond delen wij op onze website en op onze Facebookpagina en Instagram. Verkopers mogen ook zelf berichtjes maken en plaatsen op social media maar wij adviseren dan wel om de hashtag #struinenlangsdetuinennijkerk te gebruiken”, aldus de Oranjevereniging Nijkerk. 

Alle verdere regels voor de alternatieve matjesmarkt zijn te vinden op de website van de Oranjevereniging

KLEURPLATENWEDSTRIJD Ook is er een kleurplatenwedstrijd. In de week van 19 tot en met 23 april zullen de kleurplaten worden uitgedeeld aan diverse winkeliers in Nijkerk. Alle kinderen tot en met 12 jaar kunnen meedoen. Bij de volgende winkels kan een kleurplaat worden opgehaald: Albert Heijn Nijkerk, Jumbo Veltink, Boni Wheemplein, Boni Corlaer, Aldi en DA drogisterij Paasbos, G&W gezondheidswinkel, Top1Toys Langestraat en Keurslager Tim de Gier Wheemplein. Je kunt de kleurplaat tot en met 12 mei 2021 inleveren bij de volgende adressen: Steenbeek 48, Raadhuisstraat 42 en Tuinstraat 19.

MOOIST VERSIERDE BUURT De mooist versierde buurt van Nijkerk wint een buurtbarbecue verzorgd door Keurslager Tim de Gier en speciaal voor de kinderen lopen de poppen Alex en Maxine door Nijkerk rond met wie de kinderen op de foto kunnen.

Voor alle activiteiten geldt dat ze volgens de regels van de overheid en het RIVM moeten worden uitgevoerd, zoals het houden van 1,5 afstand en het regelmatig wassen van de handen. ,,Van iedereen wordt eigen verantwoordelijkheid verwacht”, zo laat de oranjevereniging weten. 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie