Burgemeester Renkema sluit vanwege overtreding van de Opiumwet een woning.
Burgemeester Renkema sluit vanwege overtreding van de Opiumwet een woning. Gemeente Nijkerk

Burgemeester sluit Nijkerkse woning na vondst hennepkwekerij

8 april 2021 om 12:24 Misdaad

NIJKERK Burgemeester Renkema heeft woensdag een woning in Nijkerk gesloten vanwege het overtreden van de Opiumwet. In de woning werd een handelshoeveelheid hennep aangetroffen. Dit is een reden om de woning te sluiten voor de duur van drie maanden. 

Uit politieonderzoek kwamen signalen dat er in de woning mogelijk een hennepplantage was. Reden voor de politie om de woning te doorzoeken. Het vermoeden is dat de verhuurder slachtoffer is geworden van criminelen die in de woning een hennepkwekerij hebben opgezet. Burgemeester Renkema: ,,De illegale productie van drugs is in strijd met de Opiumwet en zorgt voor brandgevaar. En dan hebben we het nog niet over het publiek dat zo’n pand aantrekt. Voor ondermijnende activiteiten is in Nijkerk geen plaats. Niemand wil toch een drugslab of wietkwekerij in de buurt?”

Burgemeester Renkema heeft voor de sluiting van de woning gebruik gemaakt van het Damoclesbeleid. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast een strafrechtelijke maatregel worden opgelegd om overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie