Vanaf links: Tim de Gier, Henri en Evert van Ramshorst werken samen met als resultaat: de eierautomaat aan Wheemplein 87. De eierautomaat is zeven dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar.
Vanaf links: Tim de Gier, Henri en Evert van Ramshorst werken samen met als resultaat: de eierautomaat aan Wheemplein 87. De eierautomaat is zeven dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Peter Beijer
Ondernemer in beeld

Kakelverse eieren uit automaat bij Keurslager De Gier

31 maart 2021 om 14:00 Zakelijk

NIJKERK Wat is lekkerder dan een eitje? Een kakelvers eitje! Tim de Gier van de gelijknamige Keurslager aan het Wheemplein en de gebroeders Van Ramshorst van het pluimveebedrijf hebben de handen ineengeslagen. Het resultaat: een handige eierautomaat bij de Keurslager om, snel en contactloos, een vers eitje te kopen.

 Henri en Evert van Ramshorst, samen met broer Bert, de eigenaren van Van Ramshorst Pluimveehouderij, zijn opgegroeid tussen de eieren. In 2000 namen zij het bedrijf van hun vader over. ,,Over twee locaties hebben wij 91.000 kippen, verdeeld over scharrel en vrije uitloop”, legt Henri uit. ,,Onze legkippen zijn bovendien verdeeld over twee verschillende leeftijden. Dat betekent dat we altijd verse eieren kunnen leveren.”

Een vers ei is zoveel smakelijker en gezonder, legt Evert uit. ,,Eieren uit de supermarkt zijn minimaal al enkele dagen oud. De eieren van Van Ramshorst Pluimveehouderij zijn ‘vers uit de kont’ en kunnen direct na het leggen gegeten worden. Verse eieren hebben dik eiwit en een dooier die goed op zijn plaats blijft. Ideaal bijvoorbeeld voor een spiegelei. Daarnaast zijn onze eieren van kippen die vrij kunnen leven. Een verantwoorde keuze, goedkoper dan in de supermarkt en je haalt eieren van hoge kwaliteit in huis.”

Een verantwoorde keuze, goedkoper dan in de supermarkt en je haalt eieren van hoge kwaliteit in huis

EIERAUTOMAAT De verse eieren van Van Ramshorst zijn sinds kort eenvoudig te verkrijgen via de eierautomaat bij Keurslager Tim de Gier aan het Wheemplein in Nijkerk. Tim vertelt over de samenwerking: ,,Als lokale ondernemers willen wij elkaar graag helpen en het is dan mooi om dat met streekproducten te doen. Een kakelvers eitje past prima bij de verse producten die ik verkoop. In onze overzichtelijke winkel hebben wij het allerbeste vlees van uitmuntende kwaliteit. Uiteraard met zorg en passie op ambachtelijke wijze bereid. Met onze jarenlange ervaring weten we als geen ander wat lekker eten is. Het beste stukje vlees, barbecue, gourmet en heerlijke kant-en-klaar maaltijden van stamppot tot Italiaans en van Oosters tot Hollands. Met de eierautomaat schalen we onze service nog meer op. Het is bovendien mooi om met zo’n gerenommeerd bedrijf als Van Ramshorst Pluimveehouderij samen te werken.”

EENVOUDIG Toch maar even de proef op de som genomen. De eierautomaat doet denken aan de nostalgische krokettenautomaat. De bediening is digitaal en zeer eenvoudig. Op een keuzescherm staan de mogelijkheden: één, twee of drie doosjes met elk tien stuks. Een doosje kost 1,50 euro. Keuze gemaakt, contactloos betalen met de bankpas en binnen de tijd waarin een kip ‘tok’ kakelt gaat een vakje open en kan het doosje eieren van eigenaar verwisselen. Van Ramshorst heeft aan de Brandweg 4 in Nijkerk eveneens een eierautomaat.

Kakelverse eieren bij de boer kopen was nog nooit zo gemakkelijk

,,De eierautomaat is zeven dagen in de week en 24 uur per dag bereikbaar”, legt Tim uit. ,,Laat je niet weerhouden door de slagbomen bij de parkeerplaats voor onze deur. Het eerste kwartier is het gratis parkeren en binnen een minuut heb jij je doosje eieren gehaald. Kakelverse eieren bij de boer kopen was nog nooit zo gemakkelijk.”

EI-NDELOOS Eieren zijn gezond en onmisbaar bij menig gerecht. Afgelopen winter keken miljoenen Nederlanders elke week naar Heel Holland Bakt. Onder de ogen van de deskundige jury Janny en Robèrt werden de heerlijkste baksels gemaakt. Het ei was daar steevast een vast onderdeel van. Nog voordat het recept werd gecheckt werd een eitje getikt.

Henri: ,,Je staat er versteld van bij hoeveel producten eieren worden gebruikt. Maar uiteraard kun je ons eitje ook klassiek nuttigen. ’s Morgens bij het ontbijt een gekookt exemplaar of als omelet tijdens de lunch. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

ACTIE Met de paasdagen én het aspergeseizoen in het vooruitzicht heeft Keurslager Tim de Gier een lucratieve actie voor zijn klanten én potentiële klanten. ,,Gedurende de hele maand april een gratis doosje eieren van tien stuks bij de aankoop van 2 ½ ons achterham voor de prijs van slechts 5,95 euro. Eieren en ham smaken natuurlijk perfect bij asperges.”

Meer informatie: Tim de Gier Keurslager, Wheemplein 87, 3861BB Nijkerk, www.timdegier.keurslager.nl

Door Peter Beijer

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie