Seizoen over voor Sparta Nijkerk

13 mei 2018 om 09:16 Sport/sport

NIJKERK Voorafgaand aan het duel tegen Ajax kon het nog vele kanten op met Sparta Nijkerk. Aan het einde van de middag, na een 3-1 nederlaag, was duidelijk dat het er niets meer is om de komende weken om te spelen.

Helemaal veilig waren de Spartanen nog niet en er was ook nog een kleine mogelijkheid in de strijd om de derde periodetitel. Tien minuten voor rsut kwam Ajax op voorsprong uit een strafschop. Nadat Bilal el Amrani mistte, volgde een tweede strafschop, die door Edwin Soenarto werd ingeschoten: 1-0.

In de tweede helft nam Sparta Nijkerk het voortouw en kwam terecht op 1-1 via Jesse Buitenhuis. De Nijkerkers gaven achterin echter veel ruimte weg, mede omdat ze door een rode kaart voor Donny van der Wal met een man minder speelden. Ajax profiteerde in de slotfase en liep uit naar 3-1 via Stanley Akoy en Bilal el Amrani.

De laatste twee duels speelt Sparta Nijkerk alleen nog voor de sportieve eer, want spanning op de ranglijst is er niet meer.