Jongerenwerker Lars Oostland organiseert met Blits en Chill Out het Straatvoetbaltoernooi.
Jongerenwerker Lars Oostland organiseert met Blits en Chill Out het Straatvoetbaltoernooi. Maranke Pater

Straatvoetbaltoernooi weer van start

10 mei 2018 om 11:30 Sport/sport

NIJKERK Het jaarlijkse straatvoetbaltoernooi gaat op 16 mei weer van start. De vijf voorrondes worden gehouden in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. De finale is op 27 juni op het Plein.

Bij straatvoetbal spelen kinderen twee tegen twee tegen elkaar, op straat. Het zijn dynamische potjes voetbal, die steeds maar een paar minuten duren. Ieder jaar doen er rond de 250 kinderen mee aan het straatvoetbal. De allereerste wedstrijd wordt gespeeld in de voetbalkuil van basisschool de Koningslinde. Het Straatvoetbaltoernooi is gericht op kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisschool.

Lars Oostland, jongerenwerker: ,,We merken dat kinderen er ieder jaar weer naar uitkijken. Je hoeft geen ster te zijn in voetballen om mee te kunnen doen, het gaat voornamelijk om het plezier dat kinderen samen beleven op deze dag."

VOORRONDES Deelnemers betalen 1,00 euro per persoon voor deelname aan het toernooi. Het is verstandig om als team in te schrijven, maar het is niet verplicht. Op woensdag 16 mei start het toernooi bij basisschool de Koningslinde. Op 23 mei is er een wedstrijd bij de Baggelaar in Nijkerkerveen. Op 30 mei is er een wedstrijdmiddag in Hoevelaken in de voetbalkooi en op 6 juni wordt er bij basisschool de Ichthus gespeeld. Op 13 juni is er een voorronde bij school Holk.

FINALE Op 27 juni vindt de finale plaats in het centrum van Nijkerk. Inschrijven kan via www.jeugdenjongerenwerknijkerk.nl. Voor eventuele vragen kan contact opgenomen worden met Lars Oostland, (lars@jongerenwerknijkerk.nl). Ook via sportverenigingen en scholen zijn inschrijfformulieren beschikbaar. De finale wordt uitgespeeld tussen de beste teams uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie