Mara van den Boom
Mara van den Boom Hans Stam

Prins Bernhard geen partij voor Sparta Nijkerk VR1

28 april 2018 om 21:19 Sport/sport Deel je nieuws

Een dag na Koningsdag was er geen mooiere tegenstander denkbaar dan Prins Bernhard VR1.

De hekkensluiter in de competitie had niks in te brengen tegen Sparta Nijkerk, dat genoegen nam met een zuinige 3-0 overwinning.

Leeuwin van de Week Mara van den Boom nam de aftrap en scoorde, in 2e instantie, een mooi doelpunt. Goed voorbeeld doet volgen moet Sara Groters gedacht hebben; in de 8e minuut volleyde ze een voorzet van Eline Tingen prinsheerlijk in 1 keer achter de Prins Bernhard keepster. Net als vorige week weer een prettige vroege voorsprong, met als verschil dat de weerstand nu een stuk minder was. Dat resulteerde al snel in de 2-0 en opnieuw was Sara Groters het eindstation na een voorzet van Eline Tingen.

Een aantal vloeiende combinaties en aanvallen leverden verder niks meer op, vooral omdat op het laatste moment vaak te snel de diepte werd gezocht.

De tweede helft begon met een felle regenbui. Helaas resulteerde dit niet in felheid bij de Spartanen. Het spel was veel te traag en te nonchalant. Kansen waren er wel, maar er werd maar 1 keer gescoord. Na een mooie steekpass van Kim Ruiter werd Eline Tingen onderuit gehaald in de 16 meter. Tingen mist nooit een penalty en dus nu ook niet; 3-0.

Met deze zuinige overwinning neemt Sparta Nijkerk de 2e plaats in de competitie weer over van FC Horst.

Volgende week de kraker tegen koploper WHC VR1, dat bij een overwinning het kampioenschap opeist, maar de Spartanen gaan er alles aan doen dat nog minimaal een weekje uit te stellen.

Publiek is van harte welkom op zaterdag 5 mei om half 1 op het hoofdveld van de Ebbenhorst.