Yordi Grovestein raakt steeds beter op schot en scoorde zowel tegen SDC Putten als Huizen
Yordi Grovestein raakt steeds beter op schot en scoorde zowel tegen SDC Putten als Huizen Aalt Guliker

Alles is nog mogelijk voor NSC dit seizoen

25 april 2018 om 10:04 Sport/sport

NIJKERK Een goede overwinning bij SDC Putten (2-4) van zaterdag werd dinsdag opgevolgd door een onnodige nederlaag tegen Huizen op dinsdag (2-4). Het tekent het seizoen van NSC, waarmee de handhaving goed mogelijk is. Degradatie of nacompetitie is echter nog allerminst uitgesloten.

Rob Schoon

,,We spelen tegen de ploegen uit de top vaak beter, dan tegen de directe concurrenten," ziet Yannick Cornelisz. ,,Vanuit het oogpunt van handhaving had dat beter andersom kunnen zijn, want verliezen van concurrenten telt zwaarder. Wat dat betreft kan het een voordeel zijn dat we nog enkele topploegen tegenkomen."

PRIMA DERBY Zaterdag zorgde NSC ervoor dat SDC Putten zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen leed. ,,Op de beginfase na vond ik ons gewoon beter en we hebben dan ook verdiend gewonnen. De ontlading was groot, want we lieten zien dat we prima kunnen spelen en dat rechtstreekse handhaving binnen de mogelijkheden ligt."

Nico van den Brom scoorde voor rust tweemaal, waarna Rick Degenaar snel na rust de 1-2 aantekende. ,,Even moesten we weer zoeken naar het ritme, maar gelukkig kon ik zelf de 1-3 aantekenen. Daarna hadden we het duel moeten beslissen, maar SDC Putten kwam toch op 2-3. We behaalden toch gewoon de verdiende overwinning doordat Yordi Govestein de 2-4 scoorde. Het gaf ons een portie vertrouwen in de aanloop naar het duel van dinsdag."

DUBBELE DECEPTIE Het duel tegen hekkensluiter Huizen verliep echter voor NSC en Cornelisz niet zoals gewenst. ,,We kwamen netjes op 1-0 door Yordi Grovestein, maar persoonlijk ging het niet meer en moest ik eraf met een geblesseerde enkel. Eigenlijk heb ik daar al lang last van en heb ik altijd pijn, dus speelde vaak met pijnstillers. Ik ga deze week laten kijken wat er aan de hand is."

Vanaf de kant zag Cornelisz Huizen op 1-1 komen via Murat Önal. ,,Op dat moment vond ik ons beter en met de 1-1 bij rust waren we dus allerminst tevreden. We wilden hoe dan ook winnen, want dan konden we een flinke stap vooruit zetten op de ranglijst. Toen Randy Onuoha een rode kaart kreeg, zag het er goed uit voor ons."

ONNODIG WEGGEVEN NSC profiteerde echter niet van het overtal, mede omdat Huizen streed voor zijn laatste kans om degradatie te ontlopen. ,,Door slordig verdedigen kwam Huizen zelfs op 1-2 en even later op 1-3." Hidde van der Veldt en Garret Jones warend e doelpuntenmakers, voordat Tristan Walet de spanning terugbracht (2-3). ,,Vlak daarna was het echter beslist door een benutte strafschop van Quincy van Waveren. Zuur, heel zuur is deze nederlaag."

Cornelisz vreest dat NSC het in de slotfase van de competitie zonder hem moet doen: ,,Het zit duidelijk niet goed in mijn enkel en na een trap zaterdag merkte ik vandaag al snel dat het niet ging. Zaterdag zal zeker niet lukken en eerlijk gezegd vrees is dat het langer gaat duren."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie