Seizoen over voor Sparta Nijkerk?

22 april 2018 om 01:17 Sport/sport

NIJKERK Voor Sparta Nijkerk lijkt er na zaterdag weinig meer op het spel te staan dit seizoen. De Spartanen verloren met 2-3 van Staphorst, waardoor de kansen op de derde periode lijken verkeken en het gevaar van degradatie is ook vrijwel verdwenen.

Staphorst bleek in Nijkerk de meest effectieve ploeg, want ondanks enkele goede mogelijkheden van Sparta Nijkerk, namen de gasten de leiding na een verdedigingsfout via Heine Uuldriks: 0-1. Na rust was er opnieuw een moment van onachtzaamheid en prompt scoorde Martijn Brakke de 0-2.

Jean-Willy Mapinga bracht halverwege de tweede helft de spanning terug en het thuispubliek maakte zich op voor een spannende eindfase. Er waren wel kansen, maar Rémon Kroes gooide enkele minuten voor tijd de deur dicht: 1-3. Donny van der Wal scoorde nog wel de 2-3, maar het was te laat om alsnog gelijk te spelen.

Als Sparta Nijkerk nog iets wil in de derde periode, zullen ze op 12 mei moeten afrekenen met Ajax in Amsterdam.